5000 klassen strijden om “beste klas van Nederland”

Pim

Squla trapt vierde Leuk Leren Week af in Almere

23 maart 2013, Amsterdam – Vandaag start de vierde editie van de Leuk Leren Week. Tijdens deze week strijden 5000 Nederlandse klassen tegen elkaar door allerlei leerzame quizzen en games van Squla online tegen elkaar te spelen. Met Squla kunnen kinderen in groep 1 t/m 8 van de basisschool spelenderwijs oefenen met de lesstof. Aan het einde van de Leuk Leren Week worden de slimste klassen van Nederland bekend gemaakt.

De klas die door Squla wordt uitgeroepen tot hoofdprijswinnaar krijgt een bezoek van Klokhuis-presentatrice Dolores Leeuwin. Naast de prestigieuze titel en eeuwige roem ontvangt de klas een Veilig Verkeer Nederland verkeerspakket ter waarde van € 1.000.

Leuk_Leren_week_2015_Dolores

Digitalisering in het onderwijs

In het kader van de Leuk Leren Week hield Squla een onderzoek onder ruim 1.100 ouders. Daaruit blijkt dat ruim 80% van de Nederlandse ouders vindt dat onderwijs niet gebonden is aan een fysiek boek of klaslokaal, maar ook digitale middelen gebruikt moeten worden. Echter geeft 30% van de ouders aan dat hun kinderen nog te weinig beschikking hebben over digitale middelen op school. Oprichter van Squla, André Haardt; Dit laat zien dat ouders in Nederland vooruitstrevend zijn wat betreft het onderwijs in Nederland. Ze zijn vaak zelf op zoek naar digitale middelen, zoals apps en websites waarmee ze hun kind(eren) kunnen ondersteunen in het oefenen met de lesstof.

Onderwijs 3.0 met VR-bril

Driekwart van de Nederlandse ouders ziet nieuwe technologieën als een positieve ontwikkeling om in te zetten in het onderwijs. Zo verwacht bijna de helft (45,7%) van de ouders dat de virtual reality bril binnen tien jaar zijn intrede zal doen in het onderwijs. Met deze bril is een 3D-wereld na te bootsen en zouden kinderen tijdens de geschiedenisles bijvoorbeeld de slag bij Waterloo met eigen ogen kunnen zien.

Benieuwd naar Squla? Doe gratis de demo!
Proefquizzen

Ontdek motiverende quizzen en games.
Twijfel je? 14 dagen geldteruggarantie!