Leerkrachten, maak je klaar voor de NOT 2017!

Pim

Eens in de twee jaar vindt de grootste beurs voor het onderwijs plaats: de Nationale Onderwijstentoonstelling (NOT). Als leerkracht kun je hier vijf dagen lang terecht voor inspiratie, workshops en presentaties. Heb jij je ook geregistreerd? Deze 6 tips kunnen we je uit ervaring meegeven!

De NOT is voor veel leerkrachten zowel het leukste als het interessantste dagje uit. Alles staat in het teken van het door jou geliefde vak. Dit jaar vindt de NOT plaats van dinsdag 24 tot en met zaterdag 28 januari 2017 in de Jaarbeurs Utrecht. Je kunt er iedere werkdag terecht van 10.00 tot 17.00 en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Hou met de volgende tips rekening wanneer je je klaarmaakt voor een dagje NOT:

  • Bestel van je kaarten van tevoren

De NOT is gratis voor onderwijsspecialisten, maar je moet je wel van tevoren registeren via de website van de NOT. Je ontvangt daarna per e-mail een bevestiging en een barcode. Deze barcode kun je meenemen op papier of op je telefoon laten zien om een toegangsbadge op de beurs te krijgen.

  • Ga met de trein

Een dag naar de NOT doe je vanuit je vakgebied, maar het mag best als een dagje uit voelen. Maak het jezelf gemakkelijk en neem de trein. Zo kun je onderweg kletsen met je collega’s of iets voor jezelf doen. De NOT heeft samen met de NS een kortingsactie waarmee je 20% korting op je treinkaartje ontvangt. Het is waarschijnlijk ook sneller dan met de auto: de Jaarbeurs ligt op 5 minuten loopafstand vanaf station Utrecht Centraal.

  • Denk na over je schoenen

Je denk misschien: hoezo, het is toch geen fashion show? Dat klopt, maar de NOT is wel de allergrootste onderwijs-vakbeurs van Nederland. Als je de 28.283 m² aan stands, restaurants en podia een dag lang hebt afgestruind voel je je voeten gegarandeerd. Trek dus lekker je sneakers of andere makkelijke schoenen aan om blaren te voorkomen.

  • Trek laagjes aan

De Jaarbeurs is een groot gebouw met grote zalen. Deze zijn s’ochtends vaak iets koeler en warmen op naarmate er meer mensen in lopen. Trek laagjes kleding aan zodat je je jas of vest uit kan doen als de stoom uit je oren begint te komen.

  • Laat je partner thuis

Het lijkt misschien een leuk uitje om met je vriend(in) te doen, maar deze beurs is toch het leukst met collega’s of kennissen uit het vak. Samen kun je inspiratie opdoen en bespreken hoe jullie het op je eigen school zouden toepassen. De NOT is naast een vakbeurs vaak ook een moment om informeel te teambuilden.

  • Kom naar de Squla-stand!

Sinds 2013 heeft Squla een stand op de NOT. Aangezien Squla voor leuk leren staat proberen we ook onze stand zo leuk mogelijk te maken. Een tipje van de sluier voor 2017: je kunt het opnemen tegen je collega’s in een levensechte kenniskatapult! Daarmee maak je ook kans op de hoofdprijs die iedere dag wordt weggegeven: gratis Squla lidmaatschappen voor al je leerlingen. Of wat dacht je van een foto met Q, de levensechte mascotte van Squla? Uiteraard kun je ook onbeperkt Squla spelen en je laten helpen met het aanmaken van een gratis leerkracht-account. Kom je een kijkje nemen op onze stand? Je vindt ons op 09.B040.

De NOT in 2015:

 

 

 

Een sfeerimpressie van de NOT:NOT
Q-suit
NOT winnaar
16400634666_d0187675a5_z

Ontdek motiverende quizzen en games.
Twijfel je? 14 dagen geldteruggarantie!