Orang-oetan krijgt 5 voetbalvelden bos van Squla-leden

Pim

Squla-wnf-actie-orang-oetan-bedrag

Squla-spelers quizzen voor WNF

De afgelopen maand konden Squla-spelers de WNF-actie ‘Bouw mee aan het orang-oetanbos’ steunen door de speciale WNF-quizzen op Squla te spelen en munten te doneren. Dat ze het belangrijk vinden dat er bossen worden geplant voor deze bedreigde diersoort is duidelijk: duizenden Squla-spelers speelden de quizzen en bekeken de filmpjes over de orang-oetan.

Ruim 5 voetbalvelden aan bomen voor de orang-oetan

Voor iedere gespeelde WNF-quiz doneerde Squla € 0,50 aan de actie. Daarnaast konden de munten die de spelers verdienen op Squla, en waar ze normaal leuke cadeautjes mee kunnen kopen, gedoneerd worden aan de actie. Wat werden de quizzen vaak gespeeld en wat werd er veel gedoneerd! Anisha doneerde het vaakst, wel 13 keer, en won daarmee een orang-oetanknuffel van 1 meter groot.

Het spelen van de quizzen en het doneren van de munten leverden samen het waanzinnige bedrag van € 5.129,- op! Squla’s Elske overhandigde de cheque aan WNF tijdens de Zapp Your Planet-finale, waar iedereen zijn donaties langs kon brengen. Het WNF was erg blij met dit prachtige bedrag.

WNF-directeur Johan van de Gronden: “Van elke 1000 euro kunnen we meer dan 1 voetbalveld aan bomen voor orang-oetans planten.” Dit betekent dat het WNF met het bedrag dat Squla-spelers bij elkaar hebben gespeeld meer dan 5 voetbalvelden aan bos kan planten voor de orang-oetan.

De WNF-actie voor de orang-oetan steunen?

Squla’s actie voor de orang-oetan is inmiddels ten einde. De quizzen kunnen nog wel gespeeld worden door Squla-leden maar er kan niet meer worden gedoneerd. Wil je nog graag iets doen voor de orang-oetan? De WNF-actie voor de bedreigde orang-oetans in Borneo loopt nog tot 31 mei. Op de website van het WNF staat hoe je de actie kan steunen. Klassen die meer voor de actie willen doen, kunnen daarnaast gratis een WNF-lespakket bestellen. Dit lespakket is geschikt voor groep 4 t/m 8.

Squla (pages)

Ontdek motiverende quizzen en games.
Twijfel je? 14 dagen geldteruggarantie!