Squla Testlab editie 2

Pim

Donderdag 4 februari werd het gezellig druk op het kantoor van Squla. We kregen bezoek van 12 Squla-spelers voor de tweede editie van ons Testlab. We zijn altijd benieuwd naar hoe we het spelen op Squla nóg leuker kunnen maken. In het Testlab hebben 6 jongens en 6 meiden uit groep 6 en 7 ons geholpen door hun mening te geven over Squla en nieuwe games te testen en beoordelen. Lees hier onze belangrijkste bevindingen.

Squla Leuk Leren

Squla wordt door onze testers vooral gebruikt om op een leuke manier te leren en zo beter te presteren op school. Narjiss: “Ik leer met Squla ook voor een toets, bijvoorbeeld begrijpend lezen, je leert er heel veel van”. Daarnaast is Squla gewoon heel erg leuk om te doen. Of zoals Jay zegt “Spelling zelf vind ik saai, maar op Squla is geen enkel vak saai!”

Het moet wel leuk blijven

De testers in het Testlab zijn ook kritisch. Zo vertellen ze dat ze Squla op den duur minder gaan spelen. Yassir: “Dat heb je vaker met dingen die in het begin heel erg leuk zijn”. En Sander: “Ik vind het nu leuker om te voetballen”. Wanneer er nieuwe games bijkomen of er leuker uit zien dan vinden ze Squla vaak wel weer leuker worden. We zijn druk bezig met de ontwikkeling van nieuwe spellen, vraagtypen en het verbeteren van de vormgeving. Dat is niet onopgemerkt gebleven. “Elk jaar verandert Squla wel een beetje en het ziet er steeds wat leuker uit” zegt Dikra. Jayani voegt daaraan toe: “En leuk is dat er ook meer spelletjes zijn bijgekomen!”.

Samen spelen is leuk

De testers zijn enthousiast over het samen spelen op Squla. Vooral het wedstrijdelement spreekt ze aan. Sytze: “Eerst doe ik dan een normale quiz en dan een wedstrijdje, dat is leuk om te doen”. De afvalrace is favoriet, vooral omdat je daar lekker snel munten mee kunt verdienen. “Ja, leuk, afvalrace, als je dan wint krijg je 300 munten!” zegt Simon.

Nieuwe games en quizzen

De testers kregen een voorproefje van onze ideeën voor nieuwe games en quizzen. Sommige spellen of antwoordmogelijkheden mogen meteen door Squla gemaakt worden, andere vinden onze testers ouderwets of onduidelijk. We houden nog even geheim welke spellen er binnenkort op Squla zullen verschijnen, maar we adviseren je om de nieuwsbrieven goed in de gaten te houden!

In het voorjaar zal er een nieuwe editie van het Testlab plaatsvinden.

Bekijk ook ons filmpje over het Testlab

 

 

Benieuwd naar het eerste Testlab? Kijk dan hier.

 

Ontdek motiverende quizzen en games.
Twijfel je? 14 dagen geldteruggarantie!