Squla verwelkomt jong management duo!

Sol May Olivares

Dankzij het Baas van Morgen project van JINC verwelkomde Squla gisteren twee nieuwe bazen op kantoor: Vanessa (12) en Adam (13) van OSB Blijhaven in Amsterdam Noord. Maar liefst 719 leerlingen ontdekten tijdens de 10e editie van dit evenement hoe het is om een bedrijf te leiden. Chief Product Owner Jeroen Munk stond voor een dag zijn stoel af en is erg onder de indruk van de vaardigheden en ideeën van dit jonge team. “Voor mij en het product team de beste dag van het jaar, met onze producten in zulke goede handen”.

Na een ontbijtconferentie met alle bazen en een welkomstwoord van burgemeester Femke Halsema in Move, worden de nieuwe bazen naar het Squla-kantoor gebracht door Jeroen. Ze beginnen de dag met een rondleiding langs verschillende afdelingen, vergaderruimtes en de studio waar alle filmpjes voor StudyGo worden opgenomen. Vervolgens is het tijd om écht aan het werk te gaan. Allereerst een UX Workshop waarbij Adam en Vanessa leren over hoe je een website of app maakt die makkelijk en fijn te gebruiken is. Daarna gaan ze meteen door om Squla te testen en feedback te geven op een nieuw beloningselement in Squla, en snel nog wat pakketjes inpakken bij de klantenservice. En dan is het tijd voor de MT-standup! Dit is een bijeenkomst van het managementteam (MT) waarin iedereen vertelt waar ze mee bezig zijn. “Het was niet saai, maar het duurde een beetje lang, we hadden net zo goed iets anders kunnen doen”, aldus wat kritische feedback van Adam. De tijd vliegt voorbij, het is alweer tijd voor een welverdiende, lekkere lunch met alle collega’s. Op naar de keuken! De nieuwe bazen treffen het: het is snackdag!

Met een volle maag zit de energie er weer goed in: tijd voor een brainstormsessie! De leerlingen zitten samen met een aantal collega’s om te praten over de toekomst van Squla: om nieuwe ideeën te verzamelen, verbeterpunten te vinden en creatief te zijn. De sessie verliep goed – zo zijn er allerlei out of the box ideeën naar boven gekomen om met AI aan de slag te gaan. Van AI robots, tot een geheim oortje die je helpt bij je schoolwerk tot aan VR avonturen met Q.

Dan is het alweer tijd voor de laatste workshop van de dag: de AI workshop! Adam en Vanessa mogen een nieuwe AI tutor van StudyGo testen en ontwerpen een eigen avatar. Een nieuw, boeiend onderwerp voor deze leerlingen – maar ook voor Squla.

We sluiten de dag af met een feedback sessie: wat vonden de leerlingen van het kantoor, hoe bevielen de workshops en wat vonden ze van de snacks? Maar het belangrijkste: wat nemen ze mee en wat hebben ze geleerd dat ze kunnen toepassen? Vanessa en Adam zijn erg enthousiast: ze vonden het een hele leuke dag. Adam vond het brainstormen en stemmen op de ideeën het leukst, en dat je er echt een mening over mocht hebben. Vanessa genoot het meest van de pakketjes inpakken voor de klantenservice. Dit is wat project Baas van Morgen van JINC echt om draait. JINC gelooft in gelijke kansen voor ieder kind en geeft kinderen de kans om van dichtbij te ervaren hoe een bedrijf in elkaar zit, en een netwerk op te bouwen. Zo betreden zij de arbeidsmarkt met meer zelfvertrouwen. En wat zijn we trots op Adam en Vanessa, een power duo in het management team 🚀.

Over JINC

JINC gelooft dat ieder kind talent heeft. Ook de honderdduizenden Nederlandse kinderen die opgroeien in een omgeving met sociaaleconomische achterstand. Daarom strijden ze voor een maatschappij waarin je achtergrond niet bepalend is voor je toekomst. Een Nederland waarin ieder kind evenveel kansen krijgt.