Girl Bosses nemen het over van Baas Squla

Lisa Potma

Vandaag maakt de baas van Squla, Peter Hofstede, plaats voor twee nieuwe bazen: Lina (12) en Thouayba (12). Deze twee Girl Bosses uit groep 8 van de Indische Buurtschool in Amsterdam-Oost ontdekken vandaag wat het betekent om de Baas van Squla te zijn. Net als zo’n 700 andere leerlingen die meedoen aan het event Baas van Morgen van non-profit organisatie JINC staan zij vandaag aan het roer van een bedrijf. Eerst genomen beslissing: patat voor lunch!

De kersverse bazen hebben een druk schema voor de boeg. Om half 9 worden ze opgehaald door Peter om naar de Baas van Morgen ontbijtconferentie in de Tolhuistuin in Amsterdam-Noord te gaan. Na wat netwerken met de andere bazen is het tijd om aan de slag te gaan, op naar Squla! Hier beginnen we met een rondleiding en de wekelijkse Squla-demo, waarin alle collega’s laten zien waaraan ze gewerkt hebben. De bazen luisteren aandachtig en zijn erg benieuwd naar de social media strategie voor TikTok.

Na de patatlunch en een potje tafeltennis is de Management Team Stand-up. Daarna hebben Lina en Thouayba een brainstorm over “Squla van de toekomst”. Een greep uit de ideeën: avatars die op je lijken, een Squla-universum, gave nieuwe spellen en tegen klasgenootjes spelen. “Het meest leerzame moment vond ik de bijdrage van de meiden in de brainstorm. Na een voting ronde waren twee van de top 3 ideeën door hun op het bord geplakt. Onze professionals die al lang niet meer in groep 8 zitten hadden allemaal direct zin om er mee aan de slag te gaan. Wie weet!”, aldus Peter. Na een korte pauze staan er een workshop klantenservice en Squla testen voor ze klaar. Lina en Thouayba zien als eerste een nieuw spel voor het trainen van tafels. Ze zijn enthousiast maar hebben ook kritische feedback, als echte bazen in de dop!

JINC zet zich in voor gelijke kansen voor ieder kind. Tijdens JINC Baas van Morgen ervaren honderden kinderen hoe het is om de baas te zijn. Ze leggen waardevolle contacten voor het leven en zien hoe het er bij een bedrijf aan toe gaat. Het is een Bliksemstage die de wereld laat zien hoe belangrijk het is om in de toekomst te investeren.“Een kind een dag op de stoel van de baas levert twee vliegen in één klap: verfrissende ideeën voor een bedrijf en een onvergetelijke ervaring voor een kind”, zegt Daniël Roos (directeur JINC), “het biedt een kind de kans om zijn of haar perspectief te verbreden.”

Moe maar voldaan verlaten onze Bazen van Morgen aan het einde van de middag Squla. Het was een enerverende dag vol nieuwe indrukken, belangrijke beslissingen en plannen voor de toekomst. “Als makers van Squla is het altijd een buitenkans om direct van onze doelgroep te horen wat ze leuk – en stom – vinden”, blikt Peter terug. “Ze hebben waarschijnlijk wel een punt als ze zeggen dat we wel heel veel meetings hebben.”

————————————————————————————

Over JINC

JINC gelooft dat ieder kind talent heeft. Ook de honderdduizenden Nederlandse kinderen die opgroeien in een omgeving met sociaaleconomische achterstand. Daarom strijden ze voor een maatschappij waarin je achtergrond niet bepalend is voor je toekomst. Een Nederland waarin ieder kind evenveel kansen krijgt.

Om dat te bereiken, helpen ze kinderen van 8-16 jaar aan een betere start op de arbeidsmarkt. Het JINC-programma leert hen solliciteren, laat ze kennismaken met verschillende beroepen en helpt ze ontdekken welk werk bij hun mogelijkheden en talent past.

Zo geven ze jaarlijks meer dan 78.074 basisschool- en vmbo-leerlingen uit de regio’s Amsterdam, Arnhem, Breda, Delft, Flevoland, Groningen, Haaglanden, Kennemerland,
Friesland, Leiden, Oost-Brabant, Rotterdam-Rijnmond, Tilburg, Utrecht, Zaanstad, Zuid-Limburg en Enschede de kans om te groeien. JINC is een non-profit organisatie en
wordt grotendeels gefinancierd door het bedrijfsleven.

Ontdek motiverende quizzen en games.
Twijfel je? 14 dagen geldteruggarantie!