Squla steunt het Prinses Máxima Centrum

Lisa Potma

Afgelopen maand konden kinderen op Squla in actie komen voor het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie. Door het spelen van quizzen verdienen kinderen muntjes. Hiermee sparen ze voor leuke (knutsel)cadeautjes, avatars of een donatie aan een goed doel. De muntjes konden gedoneerd worden aan het Máxima. Squla heeft de gedoneerde muntjes omgezet in een gelddonatie. Benieuwd naar hoe we nog meer in actie komen? Lees dan snel verder!

In Nederland krijgen jaarlijks ongeveer 600 kinderen de diagnose kanker en op dit moment overlijdt nog steeds 1 op de 4 kinderen aan deze ziekte. Daarom is het Prinses Máxima Centrum opgericht met één missie: ieder kind met kanker genezen, met optimale kwaliteit van leven. Het Prinses Máxima Centrum is geen gewoon ziekenhuis, maar een onderzoeksziekenhuis. Alle kinderen met kanker in Nederland worden hier behandeld en al het onderzoek naar kinderkanker vindt hier plaats.

Squla doneert jaarlijks lidmaatschappen aan het Prinses Máxima Centrum en ondersteunt daarmee de schoolfaciliteiten. Het Prinses Máxima Centrum biedt verschillende faciliteiten en voorzieningen aan kinderen en gezinnen, zodat het dagelijkse leven zoveel mogelijk door kan gaan. De schoolfaciliteiten zorgen ervoor dat de ontwikkeling van kinderen met kanker zo goed mogelijk wordt ondersteund. Het is niet alleen belangrijk om naar school te kunnen gaan, het biedt ook fijne afleiding en zorgt voor onderling contact.

De docenten van het ziekenhuis geven aan dat Squla regelmatig gebruikt wordt en het door
zowel de kinderen als de ouders als waardevol en leuk wordt ervaren. “Als er bijvoorbeeld
een les gemist is door behandelingen, kan Squla een handige introductie in een onderwerp zijn”
, aldus een van de consulenten onderwijsondersteuning in het Máxima.

Samen maken we het verschil in het leven van kinderen met kanker.

Ontdek motiverende quizzen en games.
Twijfel je? 14 dagen geldteruggarantie!