Squla doneert aan Stichting Sintvoorieder1 🎁

Lisa Potma

“Wat staat er op jouw verlanglijstje?” vraagt Samir aan Kim, op 5 december. “Een skateboard!”, roept Kim. “Vet!! Ik vraag nieuwe Playmobil”, antwoordt Samir. Eva vlucht snel het klaslokaal uit, naar de wc. Voor haar en haar twee jongere broertjes is er vanavond geen pakjesavond. Eva’s moeder is alleenstaand en na de vaste lasten en boodschappen blijft er geen geld over voor Sinterklaascadeautjes.

Net als Eva zijn er veel meer kinderen zonder pakjesavond. In Nederland groeit namelijk 1 op de 10 kinderen op in armoede. Dat zijn gemiddeld twee kinderen per schoolklas. Voor hen is een cadeautje op Sinterklaasavond niet vanzelfsprekend. Daarom sloeg Squla de handen ineen met Stichting Sintvoorieder1.

Stichting Sintvoorieder1 zorgt dat kinderen die opgroeien in armoede in Nederland een cadeautje krijgen op pakjesavond. Een team van 65 vrijwilligers helpt de Sint met het inpakken van alle gedoneerde cadeaus. Want ieder kind verdient het om gezien te worden, ook op 5 december!

Dit jaar werden er maar liefst 22.500 pakketten ingepakt bij Sintvoorieder1. Afgelopen woensdag was Squla mascotte Q op bezoek in het pakhuis om een handje te helpen.

Voor elk gekocht Squla-lidmaatschap doneerde Squla een lidmaatschap aan Stichting Sintvoorieder1, speciaal voor een kind dat het goed kan gebruiken. Dat betekent dat er nu 2487 extra kinderen op Squla kunnen oefenen. Daarnaast doneerden we 2309 Squla-scheurkalenders. Lees hier meer over de samenwerking.

Sintvoorieder1 zal ook bij Eva en haar twee broertjes een Sinterklaascadeau bezorgen, voor een onvergetelijke pakjesavond. Benieuwd wat erin zit? Dat weten alleen de Sint en de geweldige vrijwilligers van Sintvoorieder1!

Ontdek motiverende quizzen en games.
Twijfel je? 14 dagen geldteruggarantie!