Blog: Mijn favoriete boek

Andre Haardt

Het was weer Kinderboekenweek, altijd een goed moment om eens extra aandacht aan lezen te besteden. Thuis met de kinderen, maar ook op Squla. We hebben daarom speciale themaquizzen gemaakt die met de Kinderboekenweek te maken hebben.

Zelf las ik vroeger ook best veel. De schippers van de Kameleon was één van mijn favorieten, iedere keer weer een nieuw avontuur van de Friese tweelingbroers Sietse en Hielke. En het lekkere van de Kameleon-serie was dat er zoveel titels waren. Heerlijk zo’n never ending story.

Oorlogswinter van Jan Terlouw heeft me vroeger ook erg gegrepen. Spannend maar ook best heftig en eng. Een tijdje geleden zag ik de verfilming en om eerlijk te zijn gaat de magie er dan wel een beetje vanaf. Als kind had ik er toch een hele andere beeldvorming van. Dat is zo fijn aan een goed boek: je gaat er helemaal in op, je verslindt de bladzijden en je vergeet alles om je heen. Als kind kon ik dat beter dan tegenwoordig. Eigenlijk alleen op vakantie neem ik er echt de tijd voor en lukt het me om een hele stapel boeken te lezen.

Wat wel fijn is van ouder wordende kinderen is dat de voor te lezen boeken ook voor jezelf weer steeds leuker worden. Kom ik toch een beetje aan lezen toe.

Taal oefenen? Doe een gratis proefquiz!
Proefquiz taal

Squla (pages)

Ontdek motiverende quizzen en games.
Twijfel je? 14 dagen geldteruggarantie!