Blog: Back to school

Andre Haardt

Mijn kinderen van 9 en 7 hebben nog een week vakantie, maar een groot deel van Nederland zit vandaag weer op school. Voor de meeste kinderen een leuk en ook spannend moment. Nog vol van de vakantieverhalen, met een gloednieuwe rugzak en frisse moed het schooljaar in. Is mijn nieuwe juf of meester aardig? Wie is er nieuw in de klas en welke vertrouwde gezichten zijn er dit jaar ook weer bij?

Dat was vroeger bij mij niet anders. Door de baan van mijn vader, waardoor we regelmatig verhuisden, heb ik wel zes basisscholen bezocht in drie verschillende landen. En iedere keer weer die opwinding van een nieuw schooljaar. Met goede voornemens, lege schriften en vol verwachtingen.

De gezonde spanning van de start van een nieuw schooljaar kan iedereen zich levendig herinneren. Veel ouders willen hun kinderen daarbij graag supporten en de onrust helpen omzetten in plezier. Deze zomer hebben we in samenwerking met Youngworks een onderzoek uitgevoerd onder leerkrachten en kinderen en hun ouders. Hieruit weten we dat als kinderen lekker meekomen op school ze dit zelfvertrouwen geeft. Goed in je vel zitten is iets wat iedere ouder zo ongeveer het belangrijkste vindt voor zijn of haar kind. En zelfvertrouwen groeit door veel te oefenen. Vroeger oefende ik thuis het opzeggen van de tafels en wees ik mijn vader op een gestencilde kaart van Nederland de verschillende provinciesteden aan. Tegenwoordig oefen ik met mijn kinderen dezelfde dingen. Maar nu online met Squla. Via leuke en leerzame quizzen en games kunnen kinderen, ieder op hun eigen niveau, aan de slag met de lesstof. Thuis en op school. Leren doen ze met plezier en dat resulteert in mooie schoolresultaten.

Hard werken moet natuurlijk worden beloond. Daarom lanceren we een nieuwe app,  speciaal voor ouders om de vorderingen bij te houden en hun kinderen te motiveren en stimuleren. De eerste ouder app van zijn soort in Nederland. Hiermee kunnen ouders hun kinderen aanmoedigen met leuke berichtjes en plaatjes. Zoals ik vroeger stempels en stickertjes kreeg. De ouder app staat sinds gisteren in de App store, ik heb hem net gedownload, hij werkt geweldig maar… ik zie dat mijn kinderen nog volledig in de vakantiemodus zitten. Nou ja, ze hebben nog een week. En dan gaat deze vader ze aanmoedigen!

 

 

Benieuwd naar Squla? Doe een gratis proefquiz!
Proefquizzen

 

Squla (pages)

Ontdek motiverende quizzen en games.
Twijfel je? 14 dagen geldteruggarantie!