Squla introduceert programmeer lesmodule voor kinderen

Pim

Amsterdam, 12 augustus 2015 – Squla, marktleider in online lesprogramma’s voor kinderen, biedt vanaf vandaag de mogelijkheid om spelenderwijs te leren programmeren met Scratch. Scratch is een programmeertaal ontwikkeld door de gerenommeerde MIT universiteit uit de VS waarmee kinderen zelf online interactieve verhalen, spelletjes en animaties kunnen creëren. Squla is de eerste educatie uitgever die programmeren aanbiedt binnen het huidige curriculum voor basisschoolleerlingen in groep 4 tot en met 8.

Vroeg leren programmeren stimuleert volgens Squla niet alleen het probleemoplossend vermogen en de creativiteit van kinderen, maar bereidt de volgende generatie ook voor op de toekomst.

“We vinden het belangrijk dat kinderen op een jonge leeftijd met de beginselen van programmeren in aanraking komen. En niet alleen de kinderen die er al latente interesse in hebben, we willen alle kinderen hiermee bekend maken”, aldus Peter Hofstede, CTO bij Squla. “Naast de traditionele vakken die op school worden gegeven, is er volgens ons zoveel meer interessants wat kinderen voorbereidt op de toekomst in de Nederlandse kenniseconomie.”

Nick Jordan, Gouden @penstaartwinnaar 2015 en één van Nederlands jongste programmeurs, voegt daaraan toe dat programmeren voor kinderen heel belangrijk is. Het is het vak van de toekomst. “Programmeren kan nu nog bijna niemand op de basisschool. Ik denk dat dit het perfecte moment is voor leraren en leerlingen om samen te leren programmeren.”

Door middel van een lesmodule kunnen kinderen over Scratch leren. Ze worden uitgedaagd om verder te gaan in het leren van en experimenteren met codetaal. Bovendien biedt Squla een platform dat aansluit bij het huidige curriculum, maar ook alvast bij het toekomstige curriculum met programmeren en andere 21st century skills.

Squla lanceert leren over Scratch in aanloop naar de wereldwijde Scratch Conference die 12 augustus a.s. start in Amsterdam.Scratch_tour_Squla_programmeren_voor_kinderen
Scratch_tour_Squla_programmeren_met_Nick_Jordan
Scratch_tour_Squla_programmeren_voor_kinderen_scratch

Ontdek motiverende quizzen en games.
Twijfel je? 14 dagen geldteruggarantie!