Vrolijk de toetsen in

Een kind dat met een lach leert, dat is fijn! Maar wanneer de toetstijd nadert, kan die glimlach verdwijnen. Dan verandert leren ineens in presteren. En poef, daar gaat het plezier…

Laten we die lach weer terugbrengen! Door aandacht te hebben voor plezier, inzet en vooruitgaan. De groei van je kind? Dat is wat écht telt!

Welke toets krijgt mijn kind?

Kinderen beginnen vanaf groep 3 met het leerlingvolgsysteem (LVS), om te zien waar ze staan in hun ontwikkeling. Twee keer per jaar is het toetstijd en worden vakken als rekenen, begrijpend lezen en taal getoetst. En als het tijd is om de basisschool af te ronden, dan komt de Doorstroomtoets om de hoek kijken. De meeste scholen gaan voor de Cito-, IEP- of ROUTE 8-toets.

Oefen met zelfvertrouwen

Voor een toets hoeft je kind niet te leren. Veel scholen raden het af, omdat de score dan niet overeenkomt met de ontwikkeling van je kind. Maar wat wél helpt: oefenen met de vraagstelling! Die is vaak ietsje anders dan je kind gewend is. Met Squla raakt je kind alvast vertrouwd met de vragen, wat al flink wat zenuwen wegneemt. Zo maakt je kind straks met zelfvertrouwen de toets!

Van cijfers naar groei

Een toets laat zien waar je kind nu staat, en dat is nuttig om te weten. En natuurlijk, een goede score op een toets is fijn. Maar… het is niet het enige dat telt! De groei en inzet van je kind, dat is het allerbelangrijkste. Kijk naar al die sprongen die je kind al heeft gemaakt. Dat is een compliment waard!

Kriebels kalmeren

Kinderen kunnen behoorlijk zenuwachtig worden van toetsen, bang voor wat er gebeurt als ze niet hoog scoren. Met je kind hierover praten, kan helpen. Erken die nerveuze kriebels, geef ze even de ruimte en zoek samen naar manieren om te ontspannen – of dat nu samen dansen is of een paar keer diep ademhalen.

Squla helpt een handje 👋

Oefenen met de toetsen saai? Nee hoor, het wordt een feestje!

Klaar voor de toets met Squla

Toetsvragen bevatten vaak meer context dan je kind gewend is. Op Squla maakt je kind alvast spelenderwijs kennis met de vraagstelling. De verschillende onderwerpen van een toets komen aan bod, zoals woordenschat, rekenen, begrijpend lezen en meer. Benieuwd hoe oefenen met toetsen eruit ziet op Squla? Ervaar het zelf in deze korte quiz, met vragen uit het vak toetsen!

Tips voor een vrolijke toetstijd

Probeer. Speel. Leer.

Ontdek motiverende quizzen en games.
Twijfel je? 14 dagen geldteruggarantie!