Squla wint JINC-Award voor Bedrijf van het Jaar!

Lisa Potma

Afgelopen dinsdag won Squla de JINC-Award ‘Bedrijf van het Jaar’ in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Wauw! Samen met vier andere bedrijven was Squla genomineerd voor deze categorie, voor onze inzet bij de vrijwilligersprojecten van JINC. Na een zenuwslopende 5 minuten koos de jury, bestaande uit 5 leerlingen van Basisschool Samenspel, voor Squla!

De awardshow vond plaats in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Veel verschillende partners en scholen waren aanwezig om deze awardshow bij te wonen. Door de zaal sluimerde een gezonde spanning. Wie zou er naar huis gaan met één van de 5 awards?

De middag begon met een introductie van Andreas Fleischmann, directeur van het DeLaMar Theater (ook partner van JINC). Vervolgens vertelde JINC-oprichter en directeur Daniël Roos over de impact van JINC, en de dromen voor de toekomst. “Uit onderzoek is gebleken dat JINC werkt! Onze peilers voor de toekomst zijn schaalvergroting, effect en impact op de lange termijn. Zo willen we bijvoorbeeld de JINC-momenten intensiveren, om nóg meer impact te kunnen maken.”

JINC reikte awards uit in de categorieën ‘Nieuwkomer van het Jaar’, ‘Vrijwilliger van het Jaar’, ‘Bedrijf van het Jaar’, ‘Bliksemstage van het Jaar’ en ‘School van het Jaar’. Samen met bedrijven Bearing Point, Accenture, De Schepper Campagnes en Cushman & Wakefield was Squla genomineerd voor de categorie ‘Bedrijf van het Jaar’. Elke genomineerde partij mocht het podium op, en na een korte introductie was het aan de 5-koppige jury van Basisschool Samenspel om een keuze te maken. Na een lange 5 minuten was het eindoordeel daar: 3 van de 5 stemmen gingen naar Squla! Hoera!

Squla is sinds 2017 partner van JINC. Onze collega’s doen met veel enthousiasme mee aan de verschillende projecten. Zo zijn er al heel wat Bliksemstages op kantoor georganiseerd, sollicitatietrainingen gegeven, zijn er collega’s carrière coach en gaan we er regelmatig op uit voor een TaalTrip. Naast dat we kunnen bijdragen aan een breder perspectief voor de jongeren en meer kansengelijkheid, leren we zelf ook ontzettend veel van de kinderen. “Als makers van Squla is het altijd een buitenkans om direct van onze doelgroep te horen wat ze leuk – en stom – vinden”, blikt Peter Hofstede, Directeur Squla, terug op het project ‘Baas voor 1 dag’ van JINC.

Het uitdelen van de awards en de speeches werden afgewisseld met te gekke optredens van dansgroep Solid Ground Movement uit Amsterdam Noord. Lotje Bruin, vestigingsmanager JINC Amsterdam, sloot de middag af met een dankwoord. Deze werd gevolgd door een borrel om te proosten op de impact en de gewonnen awards!

We zijn ontzettend trots en dankbaar voor deze mooie award en verheugen ons op nog vele jaren samenwerking met JINC!

————————————————————————————

Over JINC

JINC gelooft dat ieder kind talent heeft. Ook de honderdduizenden Nederlandse kinderen die opgroeien in een omgeving met sociaaleconomische achterstand. Daarom strijden ze voor een maatschappij waarin je achtergrond niet bepalend is voor je toekomst. Een Nederland waarin ieder kind evenveel kansen krijgt.

Om dat te bereiken, helpen ze kinderen van 8-16 jaar aan een betere start op de arbeidsmarkt. Het JINC-programma leert hen solliciteren, laat ze kennismaken met verschillende beroepen en helpt ze ontdekken welk werk bij hun mogelijkheden en talenten past.

Zo geven ze jaarlijks meer dan 78.000 basisschool- en vmbo-leerlingen in Nederland de kans om te groeien. JINC is een non-profit organisatie en wordt grotendeels gefinancierd door het bedrijfsleven.

Ontdek motiverende quizzen en games.
Twijfel je? 14 dagen geldteruggarantie!