Squla steunt WNF en Zapp Your Planet-actie

Pim

Al quizzend steunen kinderen orang-oetans in Borneo

8 april 2015, Amsterdam – De Rangerclub van het Wereld Natuur Fonds (WNF) voert samen met Zapp Your Planet (van jeugdzender Zapp) actie voor de Borneose orang-oetan. De afgelopen 20 jaar is het leefgebied van de orang-oetan zeker met de helft afgenomen. Er leven op dit moment nog maar zo’n 55.000 Borneose orang-oetans in versnipperde gebieden in het wild. Voor Squla, marktleider op het gebied van leerzame games en quizzen voor kinderen thuis, reden genoeg om deze actie te ondersteunen.

Squla maakt een speciale game beschikbaar op het Squla-platform, waarbij kinderen in groep 4 t/m 8 quizzen spelen over de orang-oetan. Hoe meer deze quizzen gespeeld worden, hoe meer Squla doneert aan de actie ten goede van de orang-oetanbossen op Borneo.

In de game kunnen kinderen ‘meebouwen’ aan het orang-oetanbos door in de Squla cadeaushop hun gespaarde digitale Squla-munten te doneren aan het WNF. Kinderen doneren daarmee zo vaak als zij willen met hun gespaarde munten elke keer 2 euro aan de orang-oetan actie. Op het Squla-platform zijn ook speciale filmpjes over het WNF en de orang-oetan te zien.

André Haardt, oprichter en CEO Squla: “Na onze eerdere succesvolle samenwerking met het WNF rondom de problematiek van ijsberen weten we dat kinderen op Squla zich graag inzetten voor een bedreigde diersoort. Omdat we ons zo verbonden voelen met deze dieren willen we graag helpen een positievere toekomst voor hen en hun leefgebied te creëren.”

Squla-WNF-Zapp_actie

Tanja Greve, WNF-Rangerclub: “Wij zijn blij met dit prachtige initiatief van Squla. Op deze manier kunnen kinderen zelf een bijdrage aan natuurbescherming leveren. En ze leren daarbij allerlei weetjes over de orang-oetan, maar ook serieuze zaken zoals het verdwijnen van zijn leefgebied komen aan bod.”

Feiten over de orang-oetan

– De orang-oetan is een mensaap. Er zijn meer dan 360 apensoorten op de wereld. Daarbij zijn maar zes soorten mensapen. Vier soorten vind je alleen in Afrika: de chimpansee, de bonobo en twee soorten gorilla’s.
– De naam orang-oetan is Indonesisch. Het woord ‘orang’ betekent ‘mens’. En ‘oetan’ komt van het Indonesische woord voor ‘bos’. Bosmens dus.
– Een orang-oetan is zo’n 9 maanden zwanger, net zoals bij mensen. Orang-oetans bevallen in de boom. De moeder draagt de baby maandenlang met zich mee en daarna blijven ze nog jaren bij elkaar.
– Zonder bomen is de orang-oetan nergens. De afgelopen 20 jaar is het leefgebied van de orangoetan zeker met de helft afgenomen. Er leven op dit moment nog maar zo’n 55.000 Borneose orang-oetans in het wild.
– Als er stukken bos verdwijnen kunnen orang-oetans niet meer van het ene stuk woud naar het andere gaan. Tussen de overgebleven stukken bos planten we weer nieuwe bomen. Vooral bomen met vruchten die de orang-oetan graag eet. Hij heeft dan genoeg ruimte om te leven en voldoende voedsel.
(bron: WNF)

Het ingezamelde geld zet het WNF in voor:

• Met het geld van de actie kunnen we de orang-oetan op Borneo helpen. We planten nieuwe bomen waar het bos verdwenen is. Voor elke € 4,- kunnen we op tien vierkante meter bomen zetten. De orang-oetan krijgt weer meer ruimte en meer voedsel om te eten.
• Daarnaast beschermen we het bestaande leefgebied van de orang-oetans.
• We leggen corridors aan tussen de leefgebieden van de orang-oetans.

Over Squla

Squla is een online oefenprogramma om thuis spelenderwijs te oefenen voor school. Het bedrijf is opgericht door André Haardt en telt 30 medewerkers. Squla is in 2010 in Nederland gestart gevolgd door de VS en Polen in 2014. Het online oefenprogramma bevat leerzame quizzen, games en instructiefilmpjes voor kinderen op de basisschool (groep 1 t/m 8). Op dit moment oefenen en spelen ruim 82.000 kinderen gemiddeld 90 minuten per week thuis met Squla. Squla biedt voor scholen een gratis login om ook onder schooltijd de les te verrijken met de leuke en leerzame online quizzen en games en heeft een partnership met Cito B.V. Sinds 2014 is RTL venture aandeelhouder in Squla.

Wereld Natuur Fonds en Zapp Your Planet

Zapp Your Planet is een jaarlijkse actie van kinderzender Zapp, waarbij de presentatoren aandacht vragen en geld inzamelen voor een dier dat door menselijk toedoen wordt bedreigd. Het publiek van Zapp Your Planet komt zelf in actie en helpt mee met de inzameling. Voor editie 2015 werkt Zapp Your Planet samen met het Wereld Natuur Fonds. Met de actie Ga voor Aap! vraagt Zapp Your Planet dit jaar aandacht voor de orang-oetans in Borneo.

Ontdek motiverende quizzen en games.
Twijfel je? 14 dagen geldteruggarantie!