4 en 5 mei: leer over Nederlands-Indië op Squla

Pim

Rond 4 en 5 mei wordt er in de klas vaak veel aandacht besteed aan Nederland tijdens de Tweede Wereldoorlog. De geschiedenis van Nederlands-Indië tijdens deze oorlog wordt meestal veel minder of helemaal niet behandeld en dat terwijl dit toch een belangrijk deel van onze historie is. Om basisschoolleerlingen meer over deze geschiedenis te vertellen, heeft Squla de handen ineen geslagen met het Indisch Herinneringscentrum en de NOS. Zowel voor thuis als op school.

Gebaseerd op de NOS-documentaire De oorlog van Eric Schneider

Samen hebben we een bijzondere missie gemaakt die vertelt over de geschiedenis van Nederlands-Indië voor, tijdens en na de Tweede Wereldoorlog. In de missie zitten quizvragen, maar ook fragmenten uit de NOS-documentaire De oorlog van acteur Eric Schneider. Hierin bezoeken zijn zoons Olivier en Beau (bekend uit Goede Tijden Slechte Tijden) plekken in Indonesië uit hun vaders jeugd. Met deze missie hopen we leerkrachten een concreet handvat te bieden om ook de oorlog in Nederlands-Indië te gedenken.Indisch Herinneringscentrum

De missie Nederlands-Indië vertelt o.a. over:

  • de VOC
  • de kolonisatie van Nederlands-Indië
  • de Japanse bezetting van Nederlands-Indië
  • de Indonesische strijd voor onafhankelijkheid

De missie is bedoeld voor kinderen uit groep 7 en 8 en te vinden onder Checkit! De missie bestaat uit drie delen: voor, tijdens en na de oorlog. Het spelen van de hele missie duurt ongeveer 30 minuten, maar je kan op ieder moment stoppen en dan later weer doorgaan waar je was gebleven

Ben je leerkracht en heb je nog geen Squla in de klas-account? Meld je gratis aan. Squla in de klas is door leerlingen tijdens schooluren te gebruiken.

Bekijk hieronder een van de fragmenten uit de documentaire De oorlog van acteur Eric Schneider.

 

 

Onbeperkt Squla spelen? Bestel Squla voor thuis en speel & leer in alle vakken van de basisschool. Nu met gratis FlitsQuiz!

Bestel nu

 

Ontdek motiverende quizzen en games.
Twijfel je? 14 dagen geldteruggarantie!