Persbericht: Nieuwsbegrip en Squla gaan samenwerken

Pim

Leren met het nieuws van de dag, méér plezier in de klas en thuis

Nieuwsbegrip, bekend van de interactieve begrijpend leeslessen en contextopgaven aan de hand van de actualiteit, gaat wekelijks materiaal beschikbaar stellen aan Squla voor een actuele Nieuwsquiz op het Squla platform. Deze quiz is vanaf februari 2015 gratis toegankelijk voor alle leerkrachten en kinderen in groep 4 t/m groep 8 met een Squla account. Squla, marktleider op het gebied van leerzame games en quizzen voor kinderen thuis, maakt een multiplayer game beschikbaar op het Nieuwsbegripplatform, zodat kinderen op school of erna met elkaar kunnen spelen aan de hand van het actuele Nieuwsbegriponderwerp op het Nieuwsbegrip platform.

Marianne Molendijk, projectleider Nieuwsbegrip: “Wij zijn blij met de samenwerking met Squla. Zij laten op een vooruitstrevende wijze zien hoe kinderen via games op een leuke manier met schoolstof bezig kunnen zijn. Dit past uitermate goed bij het doel van Nieuwsbegrip om leerlingen die begrijpend lezen en rekenen maar saai en weinig uitdagend vinden, te enthousiasmeren en inspireren met onze begrijpend leeslessen en contextopgaven aan de hand van de actualiteit. We kijken er dan ook naar uit om onze krachten te bundelen met het Squlateam. “
André Haardt, oprichter Squla: “Nieuwsbegrip is sinds 2005 een autoriteit in het Nederlandse onderwijs voor wat betreft begrijpend lezen en nieuwsintegratie in de les. Wij zijn ontzettend blij dat we op dit gebied onze krachten kunnen bundelen en van elkaars ervaring en expertise gebruik kunnen maken. Binnenkort wordt spelen op Squla zowel in de klas als thuis nog leuker en relevanter met de wekelijkse nieuwsitems van Nieuwsbegrip.”

nieuwsbegrip
squlalogo

Feiten

  • De nieuwe quiz op Nieuwsbegrip en Squla in de Klas is vanaf half februari 2015 gratis te gebruiken voor alle scholen in Nederland.
  • De quiz gaat over het actuele onderwerp van Nieuwsbegrip die week.
  • De quiz is beschikbaar via het leerlinggedeelte van Nieuwsbegrip en te vinden op het Squla platform.
  • De nieuwe nieuwsquiz binnen het Squla platform voor thuisgebruik is zonder extra kosten te gebruiken door bestaande en nieuwe klanten.
  • Squla is aanwezig op de Nationale Onderwijs Tentoonstelling van 27 t/m 31 januari 2015, Hal 9 – stand C010.
  • De CED-Groep, de onderwijsadviesorganisatie achter Nieuwsbegrip, presenteert zich in hal 10, stand C14 tijdens de Nationale Onderwijs Tentoonstelling van 27 t/m 31 januari.
  • Marianne Molendijk en André Haardt zijn op dinsdag 27 januari van 14.00 – 15.00 uur aanwezig op de stand van CED-Groep voor eventuele persvragen.

Over Nieuwsbegrip

Nieuwsbegrip is een gevestigde naam in het begrijpend leesonderwijs. Sinds 2005 verschijnen er wekelijks leesteksten over onderwerpen uit het nieuws. Dat zorgt voor aansprekende lessen die de betrokkenheid van leerlingen bij het lezen verhogen en die leiden tot betere resultaten. Sinds de start van Nieuwsbegrip is er niet stil gezeten: de methode werd én wordt continu uitgebreid met nieuwe onderdelen. Dit gebeurt op verzoek van gebruikers, maar ook op basis van nieuwe wetenschappelijke inzichten en webbased technieken. Inmiddels is Nieuwsbegrip een zeer complete methode voor begrijpend lezen en woordenschat en biedt het vele (digitale) mogelijkheden. Sinds 2011 is er Nieuwsrekenen. Nieuwsrekenen biedt wekelijks contextopgaven aan de hand van het Nieuwsbegriponderwerp. Inmiddels gebruiken ruim 6.000 scholen de wekelijkse lessen van Nieuwsbegrip.

Over Squla

Squla.nl is een online oefenprogramma om thuis spelenderwijs te oefenen voor school. Het bevat leerzame quizzen, games en instructiefilmpjes voor kinderen op de basisschool. Op dit moment oefenen en spelen ruim 80.000 kinderen thuis op Squla. En gebruiken meer dan 20.000 leerkrachten Squla in de klas. Squla bevat lesstof in alle vakken van groep 1 t/m 8 en sluit naadloos aan bij alle gangbare lesmethoden en de belevingswereld van kinderen. Squla biedt een goed én leerzaam alternatief voor inhoudsarme spelletjessites; het is een aanvulling op de lesstof voor kinderen die dat nodig hebben én een uitdaging voor kinderen die meer kunnen en willen. Veiligheid en privacy staan voorop: Squla is 100% reclamevrij en verantwoord. Door de samenwerking met Cito bevat Squla tevens een aantal modules gebaseerd op Cito-oefenvragen. Squla biedt voor scholen een gratis login om ook onder schooltijd de les te verrijken met de leuke en leerzame online quizzen en games. Squla is in Nederland gelanceerd in 2010 en in 2014 in de VS en Polen.

Informatie voor de pers

Contactpersoon Nieuwsbegrip: Marianne Molendijk (projectleider Nieuwsbegrip bij de CED-Groep), m.molendijk@cedgroep.nl.
Contactpersoon Squla: André Haardt (oprichter Squla), andre@squla.nl, 020-8469709

Ontdek motiverende quizzen en games.
Twijfel je? 14 dagen geldteruggarantie!