Ontdek de nieuwe 3D-avatars!

Nathalie Smulders

Op Squla krijgt je kind een nieuw maatje: zijn eigen 3D-avatar! Deze avatar geeft handige tips en leuke weetjes tijdens quizzen. Overal duikt ‘ie op om een handje te helpen! Benieuwd hoe wij deze avatars hebben ontworpen? Wij spraken met UX-designer Erik over de nieuwe 3D-avatars.

Q van Squla

Wie Squla kent, kent Q! De avatar is het herkenningspunt voor ouders én kinderen. Wij wilden de waarde van Q nog meer vergroten. 3D speelt een steeds grotere rol in games. Wij besloten daarop in te spelen! In Nederland zijn wij nu zelfs het enige educatieve platform die deze functie ondersteund. Zo komt Q nog meer tot leven in Squla!

Een duik in het Q-universe

Terug naar de kern! In welke wereld leeft Q? Om dit verhaal compleet te maken creëerden meerdere teams, van design tot UX, het (door hen zo genoemde) Q-universe. Het Q-universe is een verhaalwereld met meerdere thema’s, waar piraten, tijdreizigers en gekke wetenschappers leven. Q speelt de hoofdrol in dit universum en wordt ondersteunt met andere Q-karakters. Deze (fantasie)wereld sluit aan bij de belevingswereld van je kind: het is je eigen creatie.

De rol van Q

Wie is Q eigenlijk? Q is geen man of vrouw en ook geen leraar of hulpje. Q is nieuwsgierig, speels en groeit door kennis én zelfvertrouwen. Q is een ontdekker, net zoals ieder kind! De 3D-avatar is een weerspiegeling van de gebruiker zelf. Wat ook leuk is om te weten: Q spreekt geen echte taal… Q spreekt ‘gibberish’, ook bekend als ‘brabbeltaal’.

Hoe ziet Q er eigenlijk uit?

Nadat we wisten wie Q is en in wat voor wereld Q leeft, werd er gekeken naar hoe Q is opgebouwd. Q’s lichaam is vrij simpel: een oog met armen en benen. Wat nou als Q een lichaam krijgt met langere benen en armen, handen met vingers en zelfs een mond? Zo kan Q veel meer bewegen, emotie tonen én er is meer interactie mogelijk met de gebruiker! Voor de toekomst biedt dit ook veel meer mogelijkheden…

Meerdere oogkleuren

Bij de tekentafel was er nog een ding wat opviel: Q heeft altijd een blauw oogkleur. Maar waarom? Daar moest verandering in komen! Vanaf nu heeft Q verschillende oogkleuren. Groen, bruin, blauw en meer! Want waarom kan Q geen paars of rood oog hebben?! In het Q-universe is alles mogelijk…

Soorten avatars

Met dit als basis werden drie verschillende soorten avatars gemaakt. Kit de Kletskat, Avi de Avonturier en Sam de Schatzoeker. De karakters zijn gebaseerd op bekende spelerstypen binnen Squla. Zo is Avi de Avonturier een echte onderzoeker. Avi wil constant nieuwe dingen ontdekken en is altijd nieuwsgierig! Sam de Schatzoeker is dol op verzamelen, of dat nou nieuwe weetjes of muntjes zijn: in de rugzak van Sam is genoeg plaats! En Kit de Kletskat is dol op kletsen, Kit staat het liefst in het middelpunt van de aandacht. En omdat je kind de 3D-avatars overal op Squla tegenkomt; kan Kit haar lol op!

In de gamingwereld wordt deze theoretische methode vaak gebruikt. Zo is er altijd wel een avatar waarin jouw kind zichzelf kan herkennen! Benieuwd welke van de drie het beste bij jou past? Kijk dan snel op Squla!

Squla (pages)

Ontdek motiverende quizzen en games.
Twijfel je? 14 dagen geldteruggarantie!