Kinderen op Squla steunen de Afrikaanse olifant

Pim

31 maart 2016, Amsterdam – De Rangerclub van het Wereld Natuur Fonds (WNF) voert samen met NPO Zapp actie voor de Afrikaanse olifant. Elke dag doden stropers in Afrika zo’n 100 olifanten voor zijn ivoren slagtanden. WNF-Rangerclub en NPO Zapp halen samen geld op om de parkrangers te helpen de olifanten in Afrika te beschermen. Voor Squla, marktleider op het gebied van leerzame games en quizzen voor kinderen thuis, reden genoeg om deze actie te ondersteunen.Squla maakt een speciale Operatie Olifant-missie met indrukwekkende filmbeelden beschikbaar op het Squla-platform, waarbij kinderen in groep 4 t/m 8 spelenderwijs leren over de Afrikaanse olifant. Squla doneert in de actie-maand april € 0,50 aan WNF voor elk kind dat de Operatie Olifant-missie uitspeelt. Kinderen kunnen de Afrikaanse olifant ook zelf steunen door in de Squla cadeaushop met hun gespaarde digitale Squla-munten € 2 te doneren aan het WNF.
WNF logo

André Haardt, oprichter en CEO Squla:

“Kinderen voelen zich verbonden met dieren en zetten zich graag in voor bedreigde diersoorten. De donatie die kinderen vorig jaar bij elkaar gequizzed hebben op Squla voor de oerang oetan was geweldig. We hopen deze dit jaar te overtreffen voor de Afrikaanse Olifant. Met het steunen van deze actie leren kinderen niet alleen alles over de bedreigde Afrikaanse olifant, maar ook dat zij zelf een bijdrage kunnen leveren aan natuurbescherming.”

Feiten over Afrikaanse Olifant:

  • De Afrikaanse olifant is het allergrootste landdier ter wereld. Er zijn twee ondersoorten: de savanne-olifant en de bosolifant.
  • Oorspronkelijk kwam de olifant in heel Afrika voor. Nu alleen nog verspreid ten zuiden van de Sahara in 37 landen.
  • In tegenstelling tot de Aziatische olifant zijn ook bij de vrouwtjes van de Afrikaanse olifant de slagtanden goed ontwikkeld.
  • De extreem grote slagtanden vind je doorgaans wel bij de mannetjes.
  • Olifanten zijn vegetariërs en eten 100 tot 200 kg per dag. Om aan al dat voedsel te komen trekken ze veel rond. Olifanten lopen soms 80 km per dag en onthouden gelopen routes en de locatie van bronnen.
  • De olifant is het langst van alle dieren zwanger: zo’n 22 maanden. Een olifant krijgt één keer per 4 tot 5 jaar een jong.

De afname in habitat is voor de Afrikaanse olifant, zoals bij vrijwel alle wilde dieren, een belangrijke oorzaak voor zijn kwetsbare status. Een grote eter die rondtrekt (zoals de olifant) heeft veel ruimte nodig. Maar de jacht cq stroperij is de belangrijkste bedreiging, vooral doordat de olifant zich niet snel voortplant dus populaties zich niet snel kunnen herstellen.

Het ingezamelde geld zet het WNF o.a. in voor:

  • het beschermen van het leefgebied van de olifant;
  • de aankoop van materialen voor parkrangers, zodat zij hun werk beter kunnen doen;
  • het bestrijden van wild life crime en de handel in ivoor.

Over Squla

Squla is een online oefenprogramma om thuis spelenderwijs te oefenen voor school. Het bedrijf is opgericht door André Haardt en telt 40 medewerkers. Squla is in 2010 in Nederland gestart gevolgd door Polen in 2014. Het online oefenprogramma bevat leerzame quizzen, games en instructiefilmpjes voor kinderen op de basisschool (groep 1 t/m 8). Op dit moment oefenen en spelen ruim 100.000 kinderen per week thuis met Squla. Squla biedt voor scholen een gratis login om ook onder schooltijd de les te verrijken met de leuke en leerzame online quizzen en games en heeft een partnership met CITO. Sinds 2014 is RTL venture aandeelhouder in Squla.

Wereld Natuur Fonds en Zapp Your Planet

Zapp Your Planet is een jaarlijkse actie van kinderzender Zapp, waarbij de presentatoren aandacht vragen en geld inzamelen voor een dier dat door menselijk toedoen wordt bedreigd. Het publiek van Zapp Your Planet komt zelf in actie en helpt mee met de inzameling. Voor editie 2016 werkt Zapp Your Planet weer samen met het Wereld Natuur Fonds. Met de actie Operatie Olifant vraagt Zapp Your Planet dit jaar aandacht voor de bedreigde Afrikaanse olifant.

Ontdek motiverende quizzen en games.
Twijfel je? 14 dagen geldteruggarantie!