DIY! Maak het heerlijk avondje nog heerlijker met de Sinterklaastaart

Marisca

Sinterklaas is in het land en Pakjesavond nadert! Wat past er beter bij Pakjesavond dan pepernoten, warme chocolademelk én deze Sinterklaastaart van Monchou. Wij maakten hem vorig jaar voor het eerst en het was meteen een groot succes. Leuk om te maken, én leuk om op te eten. Laat het heerlijk avondje maar komen!

De Monchoutaart voor Sinterklaas

De ingrediënten

  • 250 gram kruidnoten of speculaas
  • 100 gram boter
  • 500 ml ongeklopte slagroom
  • 200 gram Monchou
  • 2 zakjes klopfix (begin er met 1, maar ik had er echt 2 nodig)
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 à 3 eetlepels Nutella
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • chocolade kruidnoten als garnering
  • amandelschaafsel om het extra lekker te maken

En natuurlijk een springvorm en bakpapier.

Aan de slag!

Je begint, net als bij een kwarktaart, eerst met de bodem, want die moet hard worden in de koelkast. De bodem is best een klus, want je moet de kruidnoten malen tot kruimels. Mijn ervaring is dat dat met speculaas gemakkelijker gaat.

Als je dat gedaan hebt, smelt je de boter en vermeng je deze met de kruimels tot één geheel. Dit mengsel smeer je met de achterkant van een lepel uit over de springvorm. Daarna zet je hem in de koelkast.

Vervolgens ga je aan de slag met de taart zelf. Je begint met de slagroom. Deze klop je met de klopfix in een kom tot het stijf is, ik had hier uiteindelijk twee zakjes voor nodig, maar begin rustig met één zakje. De slagroom laat je even staan en ondertussen pak je een andere kom. Hier doe je de Monchou, de basterdsuiker en vanillesuiker in. Meng dit luchtig en neem daar de tijd voor. Zodra ook dat klaar is, kun je de twee mengsels bij elkaar voegen en meng je dit tot één geheel. Giet het mengsel over de bodem en strijk het glad met de achterkant van een lepel of met een spatel. Laat dit twee uurtjes opstijven in de koelkast.

De finishing touch!
Als de taart goed stevig is, kun je de Nutella er op smeren. Nu is Nutella best lastig om zo over de taart te smeren, dus verwarm deze een aantal seconden in de magnetron. Als de Nutella erop zit, kun je taart afmaken met de chocolade-kruidnoten en het amandelschaafsel. Zet de taart tot slot in zijn geheel nog drie uur in de koelkast.

Laat het heerlijk avondje maar komen, eet smakelijk!

Nog meer DIY tips

Hebben jullie de smaak te pakken? Dan kun je ook nog zelf ouderwets pepernoten bakken of wat dacht je van een heuse pepernoten tiramisu!

Ontdek motiverende quizzen en games.
Twijfel je? 14 dagen geldteruggarantie!