DIY! Maak een Sinterklaaskrans

Marisca

Terwijl het buiten grijzer en kouder wordt, maken we het binnen gezellig en is zoon Milan helemaal in de ban van Sinterklaas. Iedere avond kijken we trouw naar het Sinterklaasjournaal, er worden tig verlanglijstjes gemaakt en ook is Sinterklaas veelvuldig onderwerp van gesprek met vriendjes en vriendinnetjes. Kortom, het is duidelijk dat Sinterklaas in het land is en dus gaan we thuis samen aan de slag! Milan en ik maakten een heel leuke krans volledig in het Sinterklaasthema!

De Sinterklaaskrans

De Sinterklaaskrans is niet nieuw, je ziet ze vaak met kruidnoten erop. Ontzettend leuk, maar kinderen hebben over het algemeen niet het geduld om de kruidnoten er één voor één op te plakken. Een ander nadeel is dat je de krans na Sinterklaas weg kan gooien, omdat je hem niet kunt bewaren. Deze krans hieronder kun je wel bewaren. Erg leuk, ook voor later. En het is de ideale activiteit voor tijdens een regenachtig en guur weekend.

Wat heb je nodig?

Het is eigenlijk heel simpel: je hebt een krans nodig van stro of van oase. Wij hebben oase gebruikt. Verder heb je een jutezak, vilt, een schaar, lijm en versiering nodig zoals een cadeaulabel. Je kunt hem zo vol maken als je zelf wilt.

Aan de slag!

Je knipt de jutezak in stroken en die wikkel je strak om de krans heen. Daarna plak je deze stevig vast met lijm. Zodra alle stroken erop zitten en de lijm is gedroogd, kan het versieren beginnen. Dit vinden kinderen vaak het leukst. Met vilt maken we een Sinterklaas, piet en een paard. Deze hebben we niet meteen op de krans geplakt, maar eerst laten drogen. Ondertussen zijn we verder gegaan met het versieren van de krans.

   

We gebruiken kartonnen cadeauversiering van Action, maar kinderen kunnen zelf ook kleine cadeautjes maken en erop plakken. Alles is goed en feestelijk. Tot slot plak je de vilten poppetjes erop en hij is klaar! Milan is enorm trots op zijn krans.


Tip: maak de Sinterklaaskrans (of kerstkrans) als surprise!

Koop een klein cadeautje, plak deze bij de andere versiering op de krans en klaar is Kees! Omdat de krans bewaard kan worden, heeft de gelukkige ontvanger meteen een leuke versiering voor volgend jaar (én een leuk aandenken aan die Sinterklaas van 2017)!

Nog meer DIY tips

Hebben jullie de smaak te pakken? Dan kun je ook nog ouder klompjes verven en deze vullen met stro en een wortel! Of wat dacht je van kleine huisjes tekenen op het raam met krijtstift?

Ontdek motiverende quizzen en games.
Twijfel je? 14 dagen geldteruggarantie!