Image

Squla Kaartspellen: Speel en leer tegelijk!

Squla is niet alleen online te spelen, maar nu ook in de vorm van leerzame kaartspellen. In samenwerking met Identity Games hebben wij vier verschillende kaartspellen ontwikkeld: taal, spelling, rekenen en aardrijkskunde. De kaartspellen zijn ontwikkeld door onderwijsspecialisten en game-experts en sluiten aan bij de belevingswereld van het kind. Voor elke leeftijdscategorie is er een kaartspel!

Waar kan je het Squla Kaartspel kopen?

De kaartspellen zijn op twee manieren te verkrijgen:

  • Bij de speelgoedwinkel bij jou om de hoek zijn de Squla kaartspellen verkrijgbaar. 
  • De kaartspellen zijn heel gemakkelijk online te kopen onder andere bij Bol.com en Internet-toys.com.

Groep 1-2: Leren rijmen

In dit kaartspel ga je op zoek naar woorden die op elkaar rijmen. Je draait twee kaarten om en zoekt op elke kaart iets wat op elkaar rijmt, waarbij je je fantasie mag gebruiken. Er is dus niet één oplossing of ‘juiste’ combinatie maar er zijn juist vele mogelijkheden. Spaar zoveel mogelijk setjes en win! Veel speelplezier!

Waarom rijmen belangrijk is:
Rijmen is een belangrijk onderdeel van de taalontwikkeling. Door ermee bezig te zijn, leren kinderen de overeenkomsten en verschillen van klanken. Daarom hebben kinderen die rijmwoorden kunnen herkennen en produceren een beter taalinzicht. En dat draagt weer bij aan de leesvaardigheid.

Groep 3-4: Woordjes maken

Maak woorden compleet door de juiste letterkaarten uit je hand aan te leggen. Pest andere spelers, controleer de letters met de antwoordkaart en win zoveel mogelijk woordkaarten. Veel speelplezier!

Waarom spelling belangrijk is:
Door bezig te zijn met spelling, leren kinderen hoe je woorden schrijft en uitspreekt. Omdat goede spellers snappen hoe woorden in elkaar steken, hebben ze minder moeite met het herkennen van woorden. Hierdoor lezen goede spellers makkelijker en vaker. En dat draagt weer bij aan een grotere woordenschat. Naast lezen, is spelling ook belangrijk voor de schriftelijke communicatie met mensen.

Groep 5-6: Leren schatten

In dit spannende kaartspel geef je zo snel mogelijk het juiste antwoord op een schattingsvraag door één van je drie antwoordkaarten op te leggen. Heb je de vraag goed en ben je snel genoeg, dan krijg je punten en win je het spel. Veel speelplezier!

Waarom rekenen belangrijk is:
Door te oefenen met schatten, leren kinderen om juist af te ronden en vlot te rekenen. Bovendien krijgen ze meer inzicht in de getallen om hen heen. Daarnaast redden ze zich makkelijker in het dagelijks leven, omdat ze alledaagse rekenvraagstukken, zoals ‘Heb ik genoeg geld bij me?’ en ‘Hoeveel zakken chips heb ik nodig voor mijn feestje?’ snel kunnen oplossen.

Groep 7-8: Ontdek de wereld

In dit kaartspel over verschillende landen in de wereld verzamel je setjes van vier kaarten door slim kaarten te vragen en een vraag juist te beantwoorden. ‘Kwartet!’ Zorg dat je niet overblijft met één van de superkwartetkaarten, want deze leveren aan het eind strafpunten op. Spaar zoveel mogelijk setjes en win!

Waarom aardrijkskunde belangrijk is:
Aardrijkskunde leert kinderen over het leven in andere landen. Hoeveel inwoners heeft een land? Zijn de mensen er rijk? Hoe ziet het landschap eruit? Wat zijn de gebruiken en tradities? Welk geloof hangen de mensen aan? Aardrijkskunde maakt dit inzichtelijk en zorgt ervoor dat kinderen zich bewuster worden van de wereld om hen heen, dat ze snappen dat er andere volken en culturen bestaan en hoe die zich tot elkaar verhouden.