Schoencadeautjes: 10x tips voor de Sint!

Maike

Het is weer Sinterklaas! Een warme en gezellige tijd vol pepernoten, marsepein, warme chocolademelk en meer lekkers breekt aan. En niet te vergeten: cadeautjes voor in de schoen. In deze blog meer over leerzame, spannende, digitale en vooral leuke schoencadeautjes. Lees snel verder!

Inspiratie voor de Sint

Sinterklaas kapoentje, gooi wat in mijn schoentje. Maar wat als de Sint weinig inspiratie heeft…? Schoencadeautjes zijn er van klein tot groot en de keuze is reuze. En de Sint wil natuurlijk liever geen prullaria geven, maar iets waar de kinderen echt wat aan hebben.

Wat maakt een cadeautje nou geschikt voor in de schoen?

 • Het moet leuk zijn! Misschien wel de belangrijkste voorwaarde: een schoencadeautje is iets waar kinderen veel lol aan beleven.
 • Leerzaam; fijn voor ouders en kind. Tegenwoordig zijn er veel kleine cadeautjes te krijgen die zowel leuk als leerzaam zijn. Een ideale combinatie!
 • Niet te duur. Een cadeautje voor in de schoen is iets kleins, de Sint hoeft het niet te gek te maken. Op Pakjesavond mag er natuurlijk wel uitgepakt worden.
 • En lekker! Want Sinterklaas is zelf ook een echte snoepkont. Pepernoten, chocola, speculaas en marsepein, smullen maar!

Schoencadeautjes: 10x originele en leerzame tips

Naast de vertrouwde chocolademunten, zijn er ook genoeg originele schoencadeautjes te verzinnen.  Denk bijvoorbeeld aan het geven van kleine ‘ervaringen’. Bijvoorbeeld twee kaartjes voor een leuke theatervoorstelling, of een middag naar een indoorspeeltuin? Misschien wil de Sint wel mee ;-).

 • Cadeaubon. Met een cadeaubon kunnen kinderen alle kanten op. Je kind kan zelf iets moois uitkiezen als jullie samen naar de winkel gaan.
 • Kaartjes voor een leuke film of theatervoorstelling. Als je kind ergens graag naartoe wil, kunnen er (per keer schoenzetten) kleine hints gegeven worden in de schoen. Spannend!
 • Boeken, tijdschriften: wie is er niet gek op? Er zijn trouwens ook hele leuke winter/doeboeken verkrijgbaar bij de boekhandels.
 • Digitale cadeautjes. Helemaal van deze tijd! Bij Squla is de Sint aan het juiste adres, denk bijvoorbeeld aan een lidmaatschap op Squla waarbij kinderen spelenderwijs leren. Kijk hier voor meer inspiratie.
 • Puzzels voor de kleintjes of puzzelboekjes voor de wat grotere kids. Lekker op de bank, bakje pepernoten erbij en puzzelen maar.
 • Muziek! De Sint weet dat muziek een erg positief effect heeft op kinderen, zowel op hun taalontwikkeling als op de cognitieve- en emotionele ontwikkeling. Kinderen voor kinderen blijft bijvoorbeeld altijd leuk. En ouders; zet gerust af en toe lekker je eigen, favoriete muziek op!
 • Spelletjes. Een koude winteravond leent zich perfect voor het spelen van een leuk spel. Kaarten, bordspelen, maar ook online games en quizzen doen het goed bij kinderen.
 • Gezond lekkers. Tegenwoordig is er ook ruime keuze aan gezond lekkers voor in de schoen. Wat dacht de Sint van suikervrije chocoladeletters of glutenvrije pepernoten? De creatieve Sinterklazen gaan misschien zelf aan de slag met het maken van suikervrije marsepein.

Tip! Geef ook eens een cadeau in ‘stukjes’, zodat er elke week weer een aanvulling in de schoen zit. Een puzzel of een scheikundedoos lenen zich hier bijvoorbeeld perfect voor.

Spelenderwijs leren

Ik hoop dat deze blog de Sint(en) een eindje op weg heeft geholpen. Heb jij nog leuke tips voor schoencadeautjes voor Sinterklaas? Laat het ons weten! Post een reactie op de Facebook-pagina. Veel schoeninspiratie gewenst!

Ontdek motiverende quizzen en games.
Twijfel je? 14 dagen geldteruggarantie!