Ruim 450 ouders op grootste ouderavond van Nederland

Pim

Meer dan de helft (53%) van de ouders weet niet goed hoe zij hun kinderen thuis moeten ondersteunen.

Op dinsdagavond 11 oktober vond de grootste ouderavond van Nederland online plaats. Ruim 450 ouders namen deel aan deze ouderavond voor ouders met kinderen in groep 1 t/m 8. Slechts 30% heeft veel contact met de leerkracht van hun kind. Meer dan de helft (53%) van de ouders weet niet goed wát de leerkracht hun kind precies moet leren en hoe zij als ouders daarbij kunnen ondersteunen. “Dit verklaart het grote enthousiasme voor extra uitleg en ondersteuning aan ouders rondom de lesstof. Ouders willen wel, maar weten niet zo goed hoe”, aldus André Haardt (oprichter Squla).

Squla organiseerde deze online ouderavond, omdat onderzoek heeft aangetoond dat de betrokkenheid van ouders een positieve invloed heeft op de leerontwikkeling van kinderen. Echter, veel ouders zijn zoekende naar de juiste manier waarop zij hun kind kunnen ondersteunen. Tijdens de ouderavond gaven onder andere opvoedkundige Elsie ten Veldhuijs en leerkracht Shelby Vos-van Andel tips en advies over hoe ouders hun kind het beste kunnen ondersteunen bij de leerontwikkeling. Enkele tips die tijdens de ouderavond gegeven werden zijn:

1. Veel ouders laten hun kind direct uit school het huiswerk maken. Vaak sluit dit niet aan bij de energiebehoefte van je kind. Na een lange dag stilzitten heeft je kind wellicht behoefte aan beweging voordat hij/zij start met huiswerk maken.

2. Lezen is voor basisschoolkinderen ontzettend belangrijk. Oefen liever vaker kort, dan één keer lang.

3. Kinderen vinden het soms lastig om zich wat langer te concentreren. Wissel daarom in werkvorm. Laat je kind jou bijvoorbeeld eens overhoren, in plaats van andersom. Zo houd je de aandacht van je kind langer vast.

4. Wanneer je kind moeite heeft met bepaalde lesstof, laat hem/haar dan niet alleen die stof oefenen. Succeservaringen zijn belangrijk. Wissel daarom de moeilijke lesstof af met lesstof waar het kind al wat verder in is, dit maakt het oefenen leuker.

5. Motiveer je kind door vrolijk te zijn over wat hij/zij al kan.

Benieuwd geworden naar het online seminar? Je kunt de ouderavond hier terugkijken. Door de positieve reacties op de online ouderavond zal Squla in de toekomst vaker online seminars voor ouders gaan organiseren.
————————————————————————————————————————–

Over Squla
Squla is de afgelopen zes jaar uitgegroeid tot marktleider op het gebied van online lesprogramma’s. Het Nederlandse bedrijf met 45 medewerkers laat kinderen spelenderwijs leren en sluit op deze manier goed aan bij de belevingswereld van de basisscholieren. Op dit moment oefenen en spelen ruim 100.000 kinderen gemiddeld 90 minuten per week thuis op Squla. Squla biedt voor scholen een gratis login om ook tijdens schooltijd de les te verrijken met de leuke en leerzame online-quizzen en -games. Squla is ook actief in de VS, Polen en Frankrijk en heeft in Nederland een partnership met Cito B.V.
Voor vragen kunt u contact opnemen met Tijntje Louwers, tijntje@squla.nl.

Ontdek motiverende quizzen en games.
Twijfel je? 14 dagen geldteruggarantie!