Schooljaar 2018/2019: Wat staat je kind te wachten?

Pim

Spannend, een nieuw schooljaar! Je kind gaat waarschijnlijk naar een volgende groep, misschien zelfs met nieuwe klasgenootjes en een nieuwe juf of meester. Wat staat je kind allemaal te wachten in schooljaar 2018/2019?

Je kind gaat naar groep 1: 6 tips voor ouders

En dan ineens is het zover: de eerste schooldag. Pas vier jaar oud en dan al in de schoolbanken. Groep 1 is voor de ouders soms nog wel spannender dan voor de kinderen. Waar kun je allemaal rekening mee houden als je kind naar groep 1 gaat? We geven je 6 tips. Het is allemaal al spannend genoeg! Lees verder.

Groep 2: niet meer de jongste van de school

Je kind gaat naar groep 2. Een minder grote verandering dan bij groep 1, maar toch is de overgang meteen merkbaar. Van vooral veel spelen wordt het nu toch ook al echt een beetje werken. Vond je in groep 1 al dat je kind zo veel leerde, maak je borst nu dan maar nat. Wat staat je kind in groep 2 allemaal te wachten? Lees verder.

Je kind gaat naar groep 3! Het echte leren begint

[row] [column lg=”8″ md=”8″ sm=”12″ xs=”12″ ]
Van spelen gaat het in groep 3 echt over naar werken. Je kind is geen kleuter meer: het echte leren begint. De kinderen krijgen vanaf nu les in bepaalde vakken, zoals rekenen, lezen en schrijven. Afgeleid terwijl de leerkracht iets zegt? Dat mag vanaf nu eigenlijk niet meer: stilzitten en luisteren moet het worden! Wat gebeurt er verder allemaal in groep 3? Lees verder.

Groep 4: aan de slag!

Groep 4 is een belangrijke groep. Je kind heeft in groep 3 kunnen oefenen met werken en gaat nu steeds meer met echte lessen aan de slag. Veel oefenen is goed om je kind lekker te laten werken. Op school en ook thuis. Lees verder.

Je kind gaat naar groep 5: steeds meer kennis

Groep 5 zit boordevol kennis. Alles wat er in groep 4 al geleerd is, wordt in groep 5 in een moeilijkere variant aangeboden. De zinnen worden langer, de rekenkundige vraagstukken moeilijker. En er wordt een begin gemaakt met topografie. Benieuwd wat er allemaal gebeurt in groep 5? We geven ook enkele tips. Lees verder.

Naar groep 6: de bovenbouw

Je kind gaat naar de bovenbouw! En dat betekent een hele hoop nieuwe dingen leren. Met rekenen komen de staartdeling en breuken aan bod en maakt je kind kennis met meten en maten. Bij taal worden tekstbegrip en spelling en grammatica geoefend. En waarschijnlijk maakt je kind in groep 6 zijn of haar eerste werkstuk of boekbespreking. Allemaal spannende momenten… Lees verder.

Groep 7: een spannend jaar in schooljaar 2018/2019

Groep 7 is een belangrijk jaar! En kan voor je kind best pittig zijn. Er gebeurt van alles, op lesgebied, op sociaal gebied, op schoolkeuzegebied. Alle vakken worden uitgebreid en worden net iets moeilijker. En de Entreetoets komt voorbij. Wat gaat je kind in groep 7 leren? Lees verder.

Je kind gaat naar groep 8: de laatste keer alles

Groep 8, de laatste groep van de basisschool! Een jaar vol groei, vol herinneringen om te koesteren en ook vol afscheid nemen. Tussen al die emotionele zaken door wordt er ook nog pittig wat geleerd! Alles ter voorbereiding van de volgende stap in de schoolcarrière: het voortgezet onderwijs. Lees verder.

Heb je nog geen Squla? Doe een proefquiz en kom erachter hoe leuk Squla is.

Tijdelijk betaal je voor een jaar abonnement geen € 7,95 maar € 6,95 per maand én krijg je een scheurkalender cadeau. Het beste begin van schooljaar 2018/2019!

Ontdek motiverende quizzen en games.
Twijfel je? 14 dagen geldteruggarantie!