De Leuk Leren Week Klassenstrijd 2018

Pim

Nog even en de Leuk Leren Week Klassenstrijd gaat weer van start! Van 19 t/m 22 maart gaan duizenden basisschoolklassen de strijd met elkaar aan tijdens de grootste online klassenstrijd van Nederland.

De Leuk Leren Week Klassenstrijd start op 19 maart om 09.00 uur en loopt tot 22 maart 15.30 uur. Alle klassen in groep 1 t/m 8 mogen meedoen en strijden voor de winst! Is jouw klas aan het einde van de week de beste van de groep? Dan wint jouw klas een robot!

Hoe doe je mee?

1. Klik in je leerkracht-account op ‘Speel met deze klas’ en selecteer het paarse Klassenstrijd-icoon.
2. Kies het vak waarin je wilt spelen en waar plek is. Om de 5 vragen wisselt het vak waarin je speelt automatisch.

Heb je nog geen Squla in de klas-account? Meld je hier gratis aan.
Ben je je wachtwoord vergeten? Hier kun je je wachtwoord opnieuw instellen.

De winnaars!

Aan het einde van de week worden er 8 prijzen uitgereikt. Elke groep maakt kans op een robot voor in de klas! Deze kindvriendelijke robot in de vorm van een bij bedien je door de juiste commando’s te geven. De groepen 3 t/m 8 kunnen de pratende, rijdende en dansende LEGO BOOST-robot winnen.

Op vrijdag 23 maart komt Team Squla persoonlijk bij de groepswinnaars langs om de prijs uit te reiken!

Maak de Leuk Leren Week nog leuker

1. Versier de klas
Kan jouw klas ook niet wachten tot de Leuk Leren Week begint? Kom alvast in de stemming met de Leuk Leren Week-vlaggenlijn. Print zoveel vlaggetjes als je wilt en plak deze aan een lange draad in het klaslokaal. Zo weet iedereen dat jullie klaar zijn voor de klassenstrijd!

2. Houd de score bij
Houd je leerlingen gemotiveerd met het Leuk Leren Week Klassenstrijd-scorebord. Schrijf de score die jouw klas behaald heeft op en probeer hier de volgende dag overheen te komen. Heb je je ingeschreven voor het gratis welkomstpakket? Dan kun je de scoreposter en de Leuk Leren Week Klassenstrijd-poster hierin vinden. Geen welkomstpakket gehad? Print de scoreposter dan zelf!

3. Kleur je eigen bordjes in
Speel je Squla in de klas op een digibord? Print de handige ABCD-kaarten. Deze kunnen de leerlingen zelf inkleuren. Zo kan iedereen antwoorden met zijn eigen gepersonaliseerde kaarten.

Tip: Gebruik in plaats van ABCD-kaarten bewegingen. A is bijvoorbeeld een sprong, B is op de grond zitten, C is een rondje draaien en D is zwaaien. Dit is niet alleen leuk, iedereen is ook lekker in beweging!

4. Leuk Leren Week-oorkonde
Gewonnen of niet, het belangrijkste is dat de klas plezier heeft gehad tijdens de Leuk Leren Week én natuurlijk veel geleerd heeft! Daarom hebben we voor alle leerlingen die hebben meegedaan aan deze week een echte Squla Leuk Leren Week-oorkonde. Print de oorkonde voor iedere leerling als bewijs van deelname, enthousiasme en plezier!

Ontdek motiverende quizzen en games.
Twijfel je? 14 dagen geldteruggarantie!