In actie voor Kinderhulp

Lisa Potma

Hoera, bijna zomervakantie! Tijd om te ontspannen en leuke dingen te doen. Toch? Helaas niet voor de ruim 300.000 kinderen in Nederland die leven in armoede. Nationaal Fonds Kinderhulp gunt ieder kind een fijne zomervakantie en verrast daarom 7.000 kinderen met een zomerpretpakket. Dit is een tas vol leuks: bioscoopbonnen, een dagje naar een pretpark, een voetbal, fijne lees- en doeboeken, speelgoed voor buiten en meer. Ook Squla komt in actie om deze kinderen een beetje extra pret te bezorgen!

Kinderhulp zet zich al ruim 60 jaar in voor kinderen die opgroeien in armoede. Dat zijn momenteel 1 op de 12 kinderen in Nederland. Dat er thuis weinig geld is, merken deze kinderen overal en altijd, ook in de zomer. Daarom bedacht Kinderhulp Actie Zomerpret, waarbij ze rugzakken boordevol pret en zomerse avonturen uitdelen. Van strandbal tot stripboek en van bioscoopkaartjes tot dagje pretpark. Dingen die heel gewoon lijken, maar voor deze kinderen het verschil kunnen maken. Naast Actie Zomerpret heeft Kinderhulp ook andere projecten, zoals Kinderzwerfboek en Actie Pepernoot.

Ook Squla steekt de handen uit de mouwen. Zo maakten we in samenwerking met Nieuwsbegrip een quiz voor kinderen in groep 5 t/m 8 over kinderarmoede, de impact ervan en wat Actie Zomerpret inhoudt. De muntjes die de kinderen verdienen door het goed beantwoorden van de vragen, kunnen ze doneren in de Squla-cadeaushop aan Kinderhulp. Squla maakt dit bedrag over naar Kinderhulp.

Daarnaast ging er op dinsdag 13 juni een groep collega’s naar het Kinderhulp-pakhuis in Beusichem om mee te helpen de zomerpretpakketten in te pakken. Naast zomers speelgoed en tegoedbonnen voor een dagje uit, zit er in de pakketten een Squla-zomerdoeboek en een Squla-spionnenpen.

Wil je Kinderhulp ook helpen? Bekijk hier wat jij kunt doen. Wil je meer weten over de mogelijkheden voor een samenwerking? Stuur een e-mail naar lisa@squla.com.

Ontdek motiverende quizzen en games.
Twijfel je? 14 dagen geldteruggarantie!