Image

Nieuw van Squla: Studira

Heeft je kind behoefte aan meer focus en doelgerichte oefeningen? Speciaal voor groep 6, 7 en 8 ontwikkelden de makers van Squla een nieuw product, Studira! Speciaal voor de kernvakken rekenen, taal en begrijpend lezen. Met Studira werk je elke dag gericht naar een nieuw dagdoel met duizenden taal- en rekenoefeningen.

Elke dag een nieuw leerpad


Bij Studira geven jullie aan hoelang er elke dag geoefend wordt en met welke vakken of onderwerpen je aan de slag wilt. Op basis van deze informatie zet Studira dagelijks een leerpad klaar dat eindigt bij het Doel van de dag. Is het doel bereikt? Dan is er altijd de mogelijkheid om nog wat langer door te oefenen!

Uitleg voor én na elke oefening

Klik op de ‘Hoe doe ik dit’ knop voor uitleg over de vraagstelling. Na het beantwoorden van de vraag krijgt je kind altijd uitleg waarom iets goed of fout is, voor zowel rekenen als begrijpend lezen. Zo gaan ze van oefenen naar begrijpen.

Oefen met Cito, IEP en ROUTE 8 toetsen


Net als bij Squla, biedt Studira oefeningen aan met de vragen van Cito, IEP, ROUTE 8, AMN en Dia. Zo kunnen kinderen zich alvast vertrouwd maken met de toetsen in groep 6, 7 en 8, dus ook voor de doorstroomtoets.

Ouderrapportages per e-mail

Elke week krijg je als ouder een overzicht met alle voortgang per e-mail. Je volgt wanneer, hoelang en welke onderwerpen je kind heeft geoefend. Zo kun je eenvoudig ondersteunen waar het nodig is.

Zo eenvoudig werkt Studira

Het verschil tussen Squla en Studira

Squla Studira
Vakken
Vakken Alle vakken van de basisschool Rekenen, taal & begrijpend lezen
Oefenvorm
Oefenvorm Spelenderwijs leren met spelletjes Gestructureerd en gefocust leren
Leerling kiest eigen oefeningen
Leerling kiest eigen oefeningen
Individueel leerpad berekend
Individueel leerpad berekend
Uitleg bij de oefening
Uitleg bij de oefening Alleen na de oefening Voor én na de oefening
Weekrapport voor voortgang
Weekrapport voor voortgang
Alle oefeningen passen zich aan niveau aan
Alle oefeningen passen zich aan niveau aan
Afgestemd op lesstof/SLO leerdoelen
Afgestemd op lesstof/SLO leerdoelen

Dit vinden ouders van Studira

4,7

 •  Zonder dat ‘ie het doorheeft aan het leren

  “De oefeningen en uitleg zijn kwalitatief en afgestemd op zijn niveau. Ideaal naast school. Als ouder heb je er gewoon niet zoveel werk aan.”

  – Dunja (juf groep 8), Tiendeveen

 • De uitleg bij een vraag is super

  “Studira is overzichtelijk en duidelijk. Ook de uitleg bij een vraag is super. Hierdoor kan mijn dochter zelfstandig werken.”

  – Brenda, moeder van Fleur

 • Een niveau gestegen door oefenen op Studira

  “Mijn zoon heeft elke dag een kwartiertje geoefend en is na 6 weken een niveau omhoog gegaan op zijn rapport!”

  – Kaltoum, moeder van Amin

Heb je nog vragen?

Staat je vraag er niet tussen? Bekijk dan onze uitgebreide FAQ.

Dat kan zeker! Je hebt dan wel op beide websites een lidmaatschap nodig. Je kunt met jouw kind bijvoorbeeld afspreken wanneer het oefent op Squla en wanneer op Studira. De ene dag heeft jouw kind misschien zin in een grappige verhaalmissie op Squla en de andere dag wil het even serieus en zonder afleiding aan de slag met redactiesommen in het eigen leerpad op Studira. Zo kun je het beste halen uit beide lidmaatschappen!

Je hebt keuze tussen een maand (€10,95), kwartaal (€29,85) of jaar abonnement (€75).

Met jouw account op Squla kun je niet inloggen op Studira, hiervoor heb je een nieuw account en lidmaatschap nodig. Wil je liever gebruikmaken van Studira in plaats van Squla? Dan is het ook mogelijk om jouw lidmaatschap te laten omzetten. Dit kun je aanvragen via ons contactformulier.

Je kunt ons bereiken via ons contactformulier.