Image

Neem een kijkje in de wereld van Squla

Squla is zoveel meer dan alleen het scherm dat je ziet. Er zit een heel team met experts achter. Kijk snel hoe Squla jouw leerlingen verder kan helpen.

Squla in de Klas is er voor elke leerling

Squla is er voor elk kind. Maar ieder kind is anders, en heeft andere interesses. Wij hebben ons platform vernieuwd, waardoor het nóg beter aansluit op de niveaus en interesses van kinderen in de onder-, midden- en bovenbouw. Op deze pagina vertellen onze collega’s er alles over. Zij delen handige tips en tools om alles uit Squla in de Klas te halen!

Image 1

Pauline, manager educatie

Alle oefenstof is gemaakt door vakspecialisten en onderwijsexperts. De quizvragen zijn gebaseerd op didactische principes en sluiten aan op de SLO-doelen.

Image 1

Rodrigo, game-ontwikkelaar

Met de game-elementen motiveren we leerlingen én verrijken we hun ervaring. Zo is er de katapult, de bubbelprikker en zijn er beloningen!

Image 1

Suzanne, actievatiemanager

Afwisseling houdt kinderen geboeid. Daarom bieden we ook verhaalmissies en actuele themaquizzen. Hierbij werken we samen met partijen die kinderen aanspreken, zoals de KNVB, André Kuipers en WWF.

Groep 1 en 2: vergroot de woordenschat

Met de woordenschatgame WoordExtra leren peuters en kleuters spelenderwijs én stap voor stap de 2.000 belangrijkste woorden. Van het tonen van het woord in een context, naar inoefenen met verschillende vraagtypen en uiteindelijk actief benoemen.

De woorden zijn gebaseerd op de Basiswoordenlijst Amsterdamse Kleuters (BAK).

TIP:

Wist je dat er op Squla ook prentenboeken zijn voor groep 1 en 2? Ze worden voorgelezen door schrijvers en bekende acteurs! Je vindt ze in het vak taal.

Groep 3 t/m 8: oefenen op eigen tempo en niveau

Kinderen leren het best op een niveau dat ze nog nét niet beheersen! Daarom zijn de meeste quizzen bij rekenen en Engels adaptief. Op basis van de gegeven antwoorden, passen we telkens de moeilijkheidsgraad aan. Daarnaast kun je bij Begrijpend lezen kiezen tussen makkelijk, gemiddeld en moeilijk. Zo zit de leerling altijd in de leerzone en blijft hij uitgedaagd!

TIP:

Laat zien dat jullie de slimste klas van Nederland zijn in Klassenstrijd! Ieder rondje krijg je 5 vragen in een ander vak. Ontdek het via ‘Klassikaal’ spelen in het leerkrachtaccount.

Speciaal voor groep 7 en 8: Newswise!

Op Squla kunnen leerlingen behalve met rekenen en taal, ook oefenen met Engels, vreemd talen, aardrijkskunde en geschiedenis. Handig als voorbereiding voor de brugklas!

Wil jij met je klas het internationale nieuws volgen én je leerlingen tegelijkertijd laten oefenen met Engels, begrijpend lezen en nieuwsbegrip? Probeer eens de quizzen van Newswise, van de makers van Nieuwsbegrip.

Image 1

Roger, data-analist

Bij de adaptieve quizzen testen we eerst wat het kind al kan en weet. Het systeem deelt het kind vervolgens in op een niveau van 0 tot 100 en selecteert de juiste vragen, zodat hij uitgedaagd blijft. Toch te moeilijk? Het niveau past zich automatisch aan. Oefenen op maat!

Image 1

Sophie, UX-designer

De adaptieve Engels- en rekenquizzen zijn in stukjes gehakt. Leerlingen kiezen zelf een kaart met een tussendoel, bijvoorbeeld: 5 goede antwoorden. Zo wordt het behapbaar én werken ze ergens naartoe. Als ze genoeg punten hebben behaald, mogen ze het opnemen tegen de baas in een spannend duel!

Image 1

Pauline, manager educatie

De vraagstelling van de LVS-toets, Entreetoets en de eindtoets bevat meer context dan leerlingen gewend zijn. Op Squla oefenen ze met de vraagstelling van Cito, IEP en ROUTE 8. Zo weten ze wat ze kunnen verwachten en gaan ze met een gerust hart de toetsen tegemoet.

Meer lezen over de vakken op Squla?