Ryanne

12-04-2017 - Leestijd: 1 min

De woordenschat van je kleuter vergroten: video met 5 tips van leerkracht Shelby

Woordenschat is een belangrijke basis voor de taalontwikkeling van kinderen. Kleuters die hun eerste jaren in een rijke taalomgeving hebben doorgebracht hebben de beschikking over meer woorden dan kinderen uit een taalarme omgeving. Leerkracht Shelby Vos geeft 5 tips om je kind in groep 1 of 2 spelenderwijs meer woorden te leren.

Spelenderwijs woordenschat vergroten: 5 tips van leerkracht Shelby


Lees meer

Suzanne

12-04-2017 - Leestijd: 5 min

‘Mama, mijn hoofd stopt niet met denken!’ Hoe help je jouw kleine piekeraar?

Piekeren is een bekend probleem onder volwassenen, maar ook een grote groep kinderen ondervindt last van het aanhoudende gevoel om alles te moeten overdenken en zich overal zorgen om te maken . Hoe kun jij je kind goed ondersteunen in het loslaten? In deze blog vind je tips en een leuke creatieve download om het pieker-probleem samen aan te pakken. Lees meer

Ryanne

07-04-2017 - Leestijd: 1 min

Met zelfvertrouwen toetsen maken: video met tips van leerkracht Shelby

In de laatste groepen van de basisschool krijgen kinderen voor het eerst te maken met toetsmomenten. Denk aan een topografie-toets, het verkeersexamen in groep 7 of de eindtoets in groep 8. Momenten waarop kinderen best een beetje spanning kunnen ervaren. Leerkracht Shelby geeft in deze video tips voor kinderen in groep 7 en 8, zodat ze met zelfvertrouwen toetsen tegemoet kunnen gaan.

Vol zelfvertrouwen toetsen in gaan: tips van leerkracht Shelby


Lees meer

Marisca

20-03-2017 - Leestijd: 3 min

Zorgzaam vs. voor jezelf opkomen: Zo leert je kind de balans

Opvoeden is niet altijd even makkelijk, maar met gezond verstand komen we er wel. Lastiger vind ik het soms om de juiste balans te vinden. Zo is mijn zoon een erg zorgzaam jongetje die altijd rekening houdt met een ander. Daar zijn we trots op, want het is een mooie eigenschap. Tegelijkertijd willen we ook dat hij voor zichzelf op komt en dat hij niet over zich heen laat lopen. Mensen zijn immers hard en hij moet zich daar tegen kunnen wapenen. De vraag is alleen hoe we hem dat gaan leren zonder dat dat ten koste gaat van zijn zorgzame kant. Kortom, hoe vinden we daar de balans in?
Lees meer

Maike

14-03-2017 - Leestijd: 5 min

Samen spelen: Help je kind vriend(innet)jes te maken

Kinderen zijn, net als volwassen, sociale wezens. Samen spelen met andere kinderen, vriendjes, broertjes en zusjes vinden ze heerlijk en daarbij leren ze veel van elkaar. Maar wat als jouw kleine vaak alleen zit te spelen? Of moeite heeft met nieuwe vriendjes maken? Misschien vindt jouw zoon of dochter het lastig om speelgoed te delen? In deze blog meer over de ontwikkeling van je kind + zes handige tips om samen spelen op een leuke manier te stimuleren. Lees meer