Anthea

19-06-2017 - Leestijd: 5 min

Mediawijsheid: hoe herken je een nepprofiel?

Ooit de show Catfish gezien? In dit programma worden mensen met een online relatie voor het eerst samengebracht. Vaak blijkt dat de persoon met wie iemand al jaren online in contact is, een nepprofiel te hebben gebruikt.

Waarschijnlijk hebben jij en je kind(eren) een aantal regels wat betreft social media om dit soort scenario’s te voorkomen. Héél slim! Maar of ze zich hier ook aan houden, kun je niet altijd controleren. Daarnaast wil je je kind(eren) natuurlijk ook hun privacy gunnen.
Zou het daarom geen geruststelling zijn als zij zelf kunnen beoordelen of een profiel nep is? Lees meer

Suzanne

23-05-2017 - Leestijd: 5 min

Is jouw kind een beelddenker? Wat een beeldig kind!

Bij het horen van het woord ‘bloem’ zien de meeste kinderen de letters van dit woord in hun hoofd, maar voor een kleinere groep kinderen werkt dit anders. Deze groep noemt men beelddenkers; bij het denken aan het woord ‘bloem’ zien deze kinderen geen letters, maar een beeld van een bloem. Vaak zelfs in specifieke kleuren, vormen en met een achtergrond erbij.
Hoe zou je je eigen beelddenker kunnen ondersteunen? Lees verder voor uitleg en handige tips. Lees meer

Maike

04-05-2017 - Leestijd: 5 min

Hoe verdeel je de aandacht tussen je twee (of meerdere) kinderen?

Toen ik zwanger was van mijn tweede zoon verwachtte ik stiekem dat er een kopie van de eerste geboren zou worden. Wat had ik het mis! De twee jongens zijn totaal verschillend; ze zien er anders uit, ze spelen met ander speelgoed en ze hebben hun eigen, unieke karakter. De een heeft ook wat meer aandacht nodig dan de ander, wat soms best een uitdaging kan zijn. Hoe zorg je ervoor dat ieder kind evenveel aandacht krijgt? Plus vijf tips uit eigen archief. Lees meer

Suzanne

12-04-2017 - Leestijd: 5 min

‘Mama, mijn hoofd stopt niet met denken!’ Hoe help je jouw kleine piekeraar?

Piekeren is een bekend probleem onder volwassenen, maar ook een grote groep kinderen ondervindt last van het aanhoudende gevoel om alles te moeten overdenken en zich overal zorgen om te maken . Hoe kun jij je kind goed ondersteunen in het loslaten? In deze blog vind je tips en een leuke creatieve download om het pieker-probleem samen aan te pakken. Lees meer

Ryanne

07-04-2017 - Leestijd: 1 min

Met zelfvertrouwen toetsen maken: video met tips van leerkracht Shelby

In de laatste groepen van de basisschool krijgen kinderen voor het eerst te maken met toetsmomenten. Denk aan een topografie-toets, het verkeersexamen in groep 7 of de eindtoets in groep 8. Momenten waarop kinderen best een beetje spanning kunnen ervaren. Leerkracht Shelby geeft in deze video tips voor kinderen in groep 7 en 8, zodat ze met zelfvertrouwen toetsen tegemoet kunnen gaan.

Vol zelfvertrouwen toetsen in gaan: tips van leerkracht Shelby


Lees meer