Jeugdjournaal: kinderen willen meer tablets in de klas

Pim

_OVV0637Het NOS Jeugdjournaal heeft onderzoek gedaan onder kinderen naar het gebruik van tablets thuis en in de klas. 78 procent van de kinderen vindt dat basisscholen veel vaker tablets moeten gebruiken voor de lessen. Op dit moment gebruikt slechts 20 procent van de scholen tablets in de klas.

 

Bijna alle kinderen hebben thuis een tablet of smartphone
Uit het onderzoek blijkt ook dat bijna alle kinderen in Nederland thuis één of meerdere apparaten hebben om spelletjes op te spelen, nieuws op te kijken of berichten te sturen en ontvangen. 84 procent heeft thuis een tablet en 60 procent heeft een smartphone.

 

Plezier in leren

Een tablet geeft kinderen ook de mogelijkheid om de lesstof van school op een leuke manier te oefenen. Uit onderzoek van ons blijkt dat met name leerkrachten het juist belangrijk vinden om het belang én plezier van leren over te brengen op kinderen. Squla biedt zowel aan ouders als kinderen een platform waarmee thuis op een leuke en interactieve manier met de lesstof kan worden geoefend. Ook met Squla in de klas kan er op een leuke manier geoefend worden met de lesstof. Op tablet en op de computer.

 

Meer weten over het onderzoek van Squla? Klik hier.

 

 

Benieuwd naar Squla? Doe een gratis proefquiz!
Proefquizzen

 

Ontdek motiverende quizzen en games.
Twijfel je? 14 dagen geldteruggarantie!