Vergroot de groeimindset van je kind

‘Ik kan het nog niet’, ‘Ik probeer het nog een keer’. Leren door te doen, deze mindset vormt de basis van Squla. Alles op het platform helpt jouw kind om in zichzelf te geloven én te oefenen met de schoolvakken. Dat geeft motivatie én zelfvertrouwen!

Wat is een ‘groeimindset’?

Geloven dat je alles kunt leren, als je maar doorzet en op jezelf vertrouwt – ook als het even tegenzit. Deze groeimindset zorgt ervoor dat kinderen uitdagingen aangaan, beter omgaan met tegenslagen én weten wat ze moeten doen om doelen te halen. Het tegenovergestelde hiervan is de vaste mindset, die gelooft dat je dingen alleen kunt als je er talent voor hebt. Maar dat is natuurlijk niet waar. Alles kun je trainen: zo ook de groeimindset!

Zo stimuleert Squla de groeimindset

Image 1

Focus op groei

Bij Squla vieren we overwinningen, maar ook de weg ernaartoe.

Image 1

Oefen op eigen tempo en niveau

De moeilijkheidsgraad loopt synchroon met wat jouw kind kan. 

Image 1

Word beloond

Je kind wordt op een positieve manier gestimuleerd om te leren.

Leer spelenderwijs

Niets leert sneller dan een spelend kind. Daarom zit de lesstof op Squla verpakt in verschillende soorten games. Speel met dj Q, schiet blikken raak met de katapult of fris je geheugen op tijdens memory. En dat terwijl je kind oefent met rekenen, spelling én meer. Zo blijft leren leuk!

Verzamel munten tijdens het spelen

Om je kind extra te motiveren wordt je kind beloond voor elk goed antwoord en het afronden van een quiz. Deze beloning kan bestaan uit munten of één van onze toffe minigames. Ren of spring voor nóg meer munten. Met de verzamelde munten koopt je kind leuke cadeau’s in de shop, zoals washitape of een leuke knutsels!

Ontvang prijzen

Tijdens het spelen kan je kind prijzen winnen voor behaalde doelen, zoals de prijs ‘rekenkampioen’ voor 10 goed beantwoorde quizvragen. Elke prijs heeft een ander doel waaraan een leuk plaatje is gekoppeld. Zo wordt je kind beloond voor het leerproces en niet enkel voor het eindresultaat.

Fouten maken mag

Een vraag fout beantwoord? Dat wordt niet benadrukt met grote geluiden en visuele effecten. Squla laat je kind het goede antwoord zien en waarom, door de persoonlijke 3D-avatar met een leuk feitje! En aan het einde van de quiz probeert je kind het gewoon nog een keer.

Oefen op eigen tempo en niveau

Niemand vindt leren leuk als het te makkelijk gaat of te moeilijk is. Daarom wordt de lesstof op Squla langzaam opgebouwd en je kind gaat pas verder als de basis is gelegd. Is de lesstof toch te moeilijk of makkelijk? Dan stelt je kind eenvoudig het groepsniveau bij naar beneden of boven. Zo loopt de moeilijkheidsgraad gelijk aan wat jouw kind kan.

Volg de groei van je kind

Met het ouderaccount heb je altijd inzicht in de groei van je kind. In het account ligt de focus op wat je kind al wél kan. Je ziet waar je kind in uitblinkt en waar je kind nog hulp kan gebruiken. Als ouder kan je een oefendoel instellen of een motiverend berichtje sturen. Dat geeft extra motivatie!

Ontdek meer over de groeimindset