Image

Oefening baart kunst

Wat is een silhouet? Hoe werkt symmetrie? En welke tekentechnieken zijn er? Tekenen is naast ontspannend, ook goed voor de ontwikkeling van je kind. Het stimuleert namelijk de rechterhersenhelft, het creatieve gedeelte!

In de tekenquizzen op Squla maakt je kind vanaf groep 3 kennis met vorm, kleur, licht, ruimte, textuur en compositie! Extra leuk: het vak bevat uitlegfilmpjes en tekenopdrachten van bekende Youtuber en tv-presentatrice Jill Schirnhofer!

Tekenen in stappen, met tekentips van Jill Schirnhofer

Welke kleur krijg je als je blauw en rood mengt? Wat is het kubisme? En hoe teken je een driedimensionale vorm? Jill Schirnhofer leert je kind alles over vorm, kleur, licht, structuur én compositie! Ze geeft tekentips en deelt inspiratie voor als je kind even niet weet wat hij moet tekenen. Klaar om een meesterwerk te maken?

Online leren tekenen, daarna zelf aan de slag!

Op Squla leert je kind over verschillende tekentechnieken, zoals potlood, stift, krijt en verf. Maar de Picasso in je kind komt pas écht naar boven door het zelf te doen. Daarom ontvangt je kind na elke quiz een offline tekenopdracht. Ontwerp je eigen kleding, maak een maantekening of teken jouw onderwaterwereld. Laptop uit en tekenen maar!

Nog meer tekentips?

Op zoek naar inspiratie om de creativiteit van je kind te laten stromen? Suzanne geeft tips om thuis (en buiten huis) aan de slag te gaan. Ga naar het bos en beschilder je eigen tak, maak een Van Gogh voor aan de muur of droog je eigen bloemen. Met deze tips wordt jouw kind een échte kunstenaar in de dop!

Tekenopdrachten voor thuis of in de klas:

Tips voor tekeninspiratie met materialen die je gewoon in huis hebt!

Verder oefenen met de lesstof?

Squla (pages)

Van rekenen en taal, tot toetsvragen en themaquizzen. Ga met zekerheid het komende half jaar tegemoet. Nu 6 maanden voor € 50.