Muntenreglement van Squla

Op Squla verdien je munten door quizzen en games te spelen. De munten die je verdient, kun je in de Squla shop inruilen voor je eigen cadeautjes of weggeven aan een goed doel. In dit Muntenreglement lees je meer over de regels omtrent het verdienen en sparen van munten en het bestellen en ontvangen van jouw keuze. We kunnen dit Muntenreglement altijd aanpassen als dat voor Squla noodzakelijk is en mogen de aangeboden cadeaus in de shop ook altijd aanpassen of (tijdelijk) stopzetten.

Munten verdienen

Je kunt munten verdienen door quizvragen goed te beantwoorden en door games te spelen. Ook wanneer een lidmaatschap actief wordt verlengd, kun je bonusmunten verdienen.

Het aantal munten dat je verdient, is afhankelijk van het spel dat je speelt:

 • Quiz. Voor elk goed antwoord krijg je 1 munt. De eerste keer dat je een bepaald quizlevel haalt, verdien je bonusmunten! (aantal bonusmunten = behaalde munten x 5). Aan het einde van een quiz krijg je een schatkist, de beloning die hierin zit kan bestaan uit een aantal bonusmunten of uit een extra ronde van een van de minigames.
 • Watergevecht. Heb je een watergevecht gewonnen? Dan verdien je 10 bonusmunten. En je hebt natuurlijk ook al voor elk goed antwoord 1 munt verdiend.
 • Wedstrijdje. Hoe meer spelers in een ronde en hoe meer goede antwoorden iedereen geeft, hoe groter de jackpot! Aan het einde van de ronde wordt de jackpot verdeeld over alle spelers. Hoe hoger je eindigt hoe meer munten je krijgt.
 • Minigames: op Squla zijn er verschillende minigames waar je munten mee kunt verdienen.

Squla behoudt zich het recht voor om het aantal munten dat je kan verdienen per spel te wijzigen.

Je kunt de munten niet weggeven aan andere Squla gebruikers, want de munten zijn gebonden aan je profiel.

Wanneer door een technische storing of een bug te veel munten zijn bijgeschreven op een profiel, heeft Squla het recht deze munten te verwijderen van je profiel.

Cadeautjes

De muntjes die je hebt verdiend kun je uitgeven in de Squla cadeau shop. Er zijn verschillende soorten cadeautjes in de Squla shop. 

 • De munten zijn alleen in te wisselen voor cadeautjes die op dat moment worden aangeboden in de cadeaushop.
 • Squla behoudt zich het recht voor om de in de cadeaushop aangeboden cadeautjes te wijzigen en het aantal munten dat voor een cadeautje moet worden ingewisseld, te wijzigen.
 • De munten zijn niet inwisselbaar voor geld.
 • Je kunt maximaal één Squla-cadeau item per maand bestellen, tenzij anders vermeld in de cadeaushop.
 • Bij vermoeden van fraude of misbruik behoudt Squla zich het recht voor om het inwisselen van munten (tijdelijk) te weigeren.
 • Op (het gebruik van) de cadeautjes kunnen nadere voorwaarden van toepassing zijn.
 • Je kunt munten sparen zolang je lidmaatschap geldig is. Bij beëindiging van het lidmaatschap, om welke reden dan ook, kunnen de reeds gespaarde munten niet meer worden ingewisseld voor cadeautjes.
 • Zolang een cadeautje nog niet is verwerkt/verstuurd, kan je het door jou bestelde cadeautje ruilen voor een cadeautje dat evenveel munten waard is. Wanneer een cadeautje wel is verwerkt/verstuurd, kan je bestelling niet meer worden geannuleerd of worden geruild.
 • Wanneer een cadeautje niet meer leverbaar is, heb je het recht een ander cadeautje dat evenveel munten waard is te kiezen.

Fysieke cadeautjes

 • Je kunt de fysieke (tastbare) cadeautjes via de cadeaushop op de website leukleren.squla.nl bestellen (niet via de cadeaushop in de app).
 • Het cadeautje wordt per post verstuurd naar het door jou opgegeven afleveradres. Bestel je voor zondagavond 23:00 uur? Dan krijg je je cadeautje uiterlijk op zaterdag thuisgestuurd. Bestel je na zondag 23:00 uur? Dan gaat je cadeautje een week later op de post.
 • Levering vindt alleen in Nederland plaats. Wanneer je een buitenlands afleveradres opgeeft, zal Squla je vragen een Nederlands afleveradres op te geven.
 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het invullen van een juist adres. Squla vergoedt niets als je cadeautje niet aankomt door een onjuist opgegeven adres.
 • De verzendkosten zijn voor rekening van Squla.

Doe-het-zelf cadeautjes

 • Je kunt doe-het-zelf cadeautjes onbeperkt bestellen via de cadeaushop op de website leukleren.squla.nl (niet via de cadeaushop in de app).
 • De cadeautjes worden binnen 2 uur als bestand (PDF) via e-mail naar je gestuurd.

Avatars

Je kunt avatars onbeperkt bestellen via de cadeaushop. Je nieuwe avatar verschijnt binnen 2 uur in je speelomgeving.

Donaties

Je kunt je muntjes doneren aan een goed doel dat in de cadeaushop wordt aangeboden. 

Wij spannen ons in om de donaties zo snel mogelijk over te maken aan het gekozen goede doel. Soms zijn acties van de goede doelen verbonden aan een bepaalde periode, zoals bij Giro555. Het kan zo zijn dat een specifieke actie is gesloten en dat wij de ontvangen donaties nog niet hebben verwerkt en overgemaakt. Wij maken het geld dan alsnog over aan het door jou gekozen goede doel.

Laatst gewijzigd op 11 september 2023.