Leuk Leren Week 2017

Was jij bij de allerleukste en leerzaamste week van het jaar? Van 13 t/m 17 maart konden alle basisschoolklassen in Nederland meedoen met de Leuk Leren Week! Dit jaar werkten we samen met UNICEF en streden we met alle klassen om ondervoeding terug te dringen. Doet jouw klas volgend jaar ook mee?

Doe mee met de Leuk Leren Week 2017!

Wat is de Leuk Leren Week?

Voor de 6e keer organiseert Squla de Leuk Leren Week voor alle basisschoolklassen in Nederland. Dit jaar is dit wel een heel bijzondere week. We werken namelijk samen met UNICEF. Dat betekent dat we tussen 13 en 17 maart niet alleen voor een leuke en leerzame week spelen, maar ook om andere kinderen een betere toekomst te bieden.


  • In tegenstelling tot vorig jaar strijden klassen niet tegen elkaar, maar strijden we sámen tegen ondervoeding. Klassen die tijdens de Leuk Leren Week week dagelijks een UNICEF-quiz én een Squla-quiz spelen, verdienen zakjes voedzame pindapasta. Aan het einde van de Leuk Leren Week doneert Squla het bedrag voor alle bij elkaar gespaarde zakjes pindapasta aan UNICEF.
  • UNICEF deelt deze voedzame pindapasta uit aan kinderen met acute ondervoeding. We hopen met zijn allen 10.000 zakjes bij elkaar te spelen, dus daar hebben we heel veel enthousiaste klassen voor nodig!
  • Doe mee en speel samen met je klas een week lang 2 quizzen per dag op Squla: 1 speciale UNICEF-dagquiz en 1 Squla-dagquiz welke je middels een speurtocht kan vinden.
  • De speurtocht in Squla biedt een extra uitdaging. De Squla-dagquiz word je namelijk niet zomaar gegeven: deze moet je vinden op een speciale landkaart waarbij ieder land gelijk staat aan een vak binnen Squla. Je krijgt natuurlijk wel tips van ons om het juiste land te vinden.
  • Bij het spelen van de Squla-dagquiz vind je bovendien iedere dag een geheim woord. Deze woorden samen vormen een vraag. Stuur aan het einde van de week het antwoord op de vraag naar schoolwinactie@squla.com, dan maakt jouw klas ook nog eens kans op een van de 10 Squla prijzenpakketten.

De uitgebreide spelregels vind je hier.

Leren, spelen en gezond opgroeien: dat lukt alleen als je goed te eten krijgt. 16 miljoen kinderen zijn acuut ondervoed. UNICEF gaat ondervoeding tegen, zowel op lange termijn als bij acute ondervoeding. Acute ondervoeding wordt onder andere tegen gegaan met speciale voeding, zoals voedzame pindapasta. Deze voedzame pindapasta is ontzettend belangrijk. Ernstig ondervoede kinderen kunnen gemakkelijk overlijden aan ziektes als malaria, diarree en longontsteking.

In voedzame pindapasta zitten alle essentiële voedingsstoffen die een kind nodig heeft om te herstellen en te groeien. Pindapasta is een gemakkelijke behandeling die moeders zelf aan hun kinderen kunnen geven. Na een behandeling van ongeveer acht weken kunnen ondervoede kinderen weer rustig overstappen op normale voedzame voeding.

Het doel van de Leuk Leren Week? Minimaal 10.000 zakjes voedzame pindapasta bij elkaar spelen!

Goed om te weten

Alle praktische informatie op een rijtje:


  • De Leuk Leren Week wordt dit jaar gehouden van maandag 13 t/m vrijdag 17 maart.
  • Alle klassen in groep 1 t/m 8 mogen meedoen. Er zijn verschillende quizzen voor groep 1 t/m 3 (met audio-ondersteuning), groep 4 t/m 5 en groep 6 t/m 8. De Leuk Leren Week is geschikt voor alle lesmethoden.
  • Je kunt meedoen door vanaf 13 maart in te loggen op je leerkracht-account van Squla. Heb je nog geen leerkracht-account? Meld je dan gratis aan.
  • Via een speurtocht door Squla kom je erachter welke quizzen je met je klas gaat spelen. Het spelen van de quizzen duurt dagelijks ongeveer 15-30 minuten.
  • Kun je een dag niet spelen met je klas? Dan kun je deze later in de week inhalen. Vooruit werken is echter niet mogelijk.

Tip: maak van de Leuk Leren Week een themaweek over kinderrechten

In de Leuk Leren Week staan UNICEF en de kinderrechten uit het Verdrag voor de Rechten van het Kind centraal. UNICEF biedt meer mogelijkheden om aandacht te besteden aan kinderrechten in de klas. Er zijn verschillende video’s en materialen beschikbaar over UNICEF en kinderrechten. Download het UNICEF-lespakket of vraag een gastles aan om jouw lessen verder aan te vullen.

Dit zeggen leerkrachten die vorig jaar meededen

“Spannende klassenstrijd! De kinderen blijven goed oefenen en maken kans op mooie prijzen! Ideaal voor de kinderen!”

Juf Marga, De Canadas, Boxmeer.

“Leren moet een feestje zijn. Squla staat dan ook op de weektaak. We doen ieder jaar mee aan de Leuk Leren Week, dat past goed in ons leuk leren jaar!”

Meester Marco, OJBS Treebeek, Brunssum.

“De kinderen zijn enorm enthousiast en fanatiek tijdens de Leuk Leren Week. Leuk en nog leerzaam ook!”

Meester Matthijs, KBS de Marke, Amersfoort.

Een impressie van de Leuk Leren Week 2012-2016

LeukLerenWeek 2014

leuk_leren_week_squla_maurice

leuk_leren_week_squla_gespannen_gezichten

leuk_leren_week_ki

Leuk_leren_week_squla_op_bezoek

Squla_Leuk_Leren_Week_2015_Dolores_kick_off

Leuk Leren Week 2016 Winnaars groep 5 - De Hoeksteen Honselersdijk6

Squla_Leuk_Leren_Week_2015_nieuws