15 gratis posters voor in de klas

Pim

Een nieuw jaar en een fris lokaal. Als leerkracht wil je de boel zo snel mogelijk helemaal ‘eigen’ maken. Posters in je klas zijn vrolijk om naar te kijken en bieden je leerlingen een geheugensteuntje als ze even vastlopen met de lesstof. Squla geeft je dit schooljaar 15 leuke en leerzame gratis posters om in je nieuwe lokaal op te hangen.

De wijzers op de klok

poster voor in de klas

Met deze poster help je je leerlingen om de wijzers van de klok uit elkaar te houden. Print de poster als geheugensteuntje voor het uit elkaar houden van de uren en minuten. Deze poster is bedoeld voor groep 2 en 3.

Waar komt de zon op?

Met deze poster legt je leerlingen uit dat de zon opkomt in het oosten en weggaan in het westen. Print de poster voor de aardrijkskundeles of project over de zon. Deze poster is bedoeld voor groep 6.

Krokodillenbekje

poster voor in de klas

Hebben je leerlingen moeite met het uit elkaar houden van de tekens < en >? Print de poster en hang ‘m op als geheugensteuntje. Deze poster is bedoeld voor groep 7.

Kameel of dromedaris?

gratis posters voor in de klas

Heeft een kameel nu een of twee bulten? En hoe zit het met de dromedaris? Print de poster en met een blik op de afbeelding weet je het weer. Deze poster is bedoeld voor groep 6.

Plus of min 0, dat is flauwekul!

poster voor in de klas

Plus– en minsommen met de 0 erin kunnen zo moeilijk lijken maar eigenlijk is het heel simpel! Print de poster zodat je leerlingen altijd even kunnen spieken als ze in de war raken. Deze poster is bedoeld voor groep 3 en 4.

Kan Het DAMetje Met De Centimeter Meten?

poster voor in de klas

Dit ezelsbruggetje is misschien wel de meest handige. Print de poster zodat jouw bovenbouwers sommen met het metrieke stelsel sneller onder de knie hebben. Deze poster is bedoeld voor groep 7 en 8.

Plussommen maken: Zet het grooste getal vooraan

poster voor in de klas

In groep 3 komen de plussommen aan bod. Sommige leerlingen vinden het toch wel lastig als de getallen in deze sommen steeds groter worden. Print de poster voor dit slimme trucje. Deze poster is bedoeld voor groep 3.

Uit elkaar houden van de d en de b

 

poster voor in de klas

De d heeft zijn buikje links en de b heeft zijn buikje rechts. Hoe vaak je het ook zegt, sommige kinderen hebben gewoon even een (grappig) geheugensteuntje nodig. Print de poster en hang deze billen in je lokaal. Deze poster is bedoeld voor groep 1, 2 en 3.

1 of 2 medeklinkers gebruiken in een werkwoord?

poster voor in de klas

Hoe zat het ook alweer? Schrijf je kussen of kusen? En is het ‘in je oren knopen’ of ‘in je oren knoppen’? Print de poster en hang ‘m op als je leerlingen werkwoorden met dubbele of enkele medeklinkers oefenen. Deze poster is bedoeld voor groep 3, 4 en 5.

Kilo, pond of ons?

 

poster voor in de klas

De woorden kilo, pond en ons lijken op elkaar. Maar hoe verhouden ze zich ook alweer tot elkaar? Print de poster voor het ezelsbruggetje met je handen. Zo houden je leerlingen de gewichten uit elkaar. Deze poster is bedoeld voor groep 4 en 5.

TV-TAS

gratis posters voor in de klas

Deze poster is leuk wanneer je groep op schoolreisje naar een van de waddeneilanden gaat. Of voor tijdens topo-les. Print de poster met het bekendste ezelsbruggetje van Nederland! Deze poster is bedoeld voor groep 4, 5 en 6.

Schrijf nooit een G tussen de N en de K

gratis posters voor in de klas

Je hoort bangk maar toch schrijf je bank. Waarom is dit? Print de poster met het liefdeskoppel N en K, zodat je leerlingen niet vergeten dat er nooit ngk geschreven wordt. De G mag er dan gewoon nooit tussen. Deze poster is bedoeld voor groep 5 en 6.

Kraan of dop draaien

poster voor in de klas

Een drol in de klas, dat vinden leerlingen natuurlijk te gek! Print de poster met dit ezelsbruggetje over het draaien van de kraan of een dop: draai je naar rechts dan gaat ‘ie dicht en draai je naar links dan gaat ‘ie open. Deze poster is bedoeld voor groep 3, 4 en 5

Maanden van het jaar: 30 of 31 dagen?

poster voor in de klas

De maanden van het jaar hebben soms 30 en soms 31 dagen. Zelfs volwassenen gebruiken nog wel eens hun knokkels om zich te bedenken hoeveel het er bijvoorbeeld in de maand september ook alweer zijn. Print de poster zodat jouw leerlingen het ezelsbruggetje ook leren. Deze poster is bedoeld voor groep 5, 6 en 7

Links of rechts?

poster voor in de klas

Links en rechts gemakkelijk uit elkaar houden? Dat kun je altijd onthouden door je handen voor je uit te steken. Print de poster met dit oude en slimme trucje met je handen. Deze poster is bedoeld voor groep 3 en 4.

Log in op Squla om je lessen verder voor te bereiden met Squla. Nog geen Squla-account? Meld je gratis aan en geef al je kinderen een account!

Gratis aanmelden

Squla (pages)

Oefen het hele schooljaar door
met de motiverende quizzen en games.
Twijfel je? 14 dagen geldteruggarantie!