Image

Een goed begin is het halve werk

De overstap naar de middelbare school is een grote. Alles verandert. Een nieuwe school, nieuwe klasgenoten, meer huiswerk én ineens verschillende docenten. Door alvast kennis te maken met de vakken, gaat je kind met een gerust hart naar de brugklas!

In het nieuwe vak brugklas op Squla maakt je kind in groep 7 en 8 kennis met Nederlands, Frans, aardrijkskunde, wiskunde, Engels én biologie. Extra handig: je kind oefent de vakken op het niveau van het schooladvies!

Oefen op basis van het schooladvies

Op de basisschool krijgt je kind les in een groep, maar in de brugklas gaat dat anders. Je kind krijgt daar les op het niveau dat past bij jouw kind, dat kan vmbo bb/kb, vmbo gt-tl, havo of vwo zijn. In het vak brugklas op Squla vindt je kind quizzen in al deze niveaus. Zo oefent je kind op het juiste niveau!

Maak kennis met nieuwe vakken

De vakken op de middelbare school zijn anders dan je kind gewend is. Zo heet rekenen ineens wiskunde en spelling wordt Nederlands. Ook krijgt je kind volledig nieuwe vakken, zoals biologie of Frans! In het vak brugklas maakt je kind alvast kennis met deze vakken. Van de persoonsvorm tot levende organismen en fotosynthese. Weet jij het allemaal nog? 😉

Tips: met vertrouwen naar de brugklas

Van nieuwe vrienden en vakken, tot huiswerk, planningen maken én verschillende docenten. In de wereld van jouw kind staan grote veranderingen te wachten. Als ouder wil je dat je kind een goede start maakt. Om je kind op weg te helpen bevat het vak brugklas handige tips en tricks om je kind voor te bereiden op de veranderingen die komen gaan! Zo weet je kind wat hij kan verwachten!

Hoe helpt Squla verder?

Image 1

Word beter in Engels

Je kind oefent met Engelse taal en grammatica. En verbetert de uitspraak met de spraakherkenningstool.

Image 1

Oefenen voor toetsen

In het vak toetsen maakt je kind kennis met de vraagstelling van de toetsaanbieders Cito, IEP en Route 8.

Image 1

Begrijp alle oefeningen

Begrijpend lezen vormt de basis van alle vakken en is handig op de middelbare school, op Squla oefent je kind dit.