Image

De reden van het heden


Alles om je heen wordt steeds digitaler. Ook voor je kind. WhatsApp, Google en YouTube, er gebeurt van alles online. Je kind kan en moet steeds zelfstandiger informatie vinden. Voor de generatie die nu opgroeit, zijn (digitale) vaardigheden zoals kritisch denken, informatie verzamelen, presenteren en samenwerken essentiële onderdelen van educatie.

Hoe bereid ik een boekbespreking of werkstuk voor op de computer? En aan welke eisen moet een goed wachtwoord voldoen? Deze vaardigheden leer je met de quizzen en games van 21ste century skills. Alle onderwerpen worden ondersteund met leerzame filmpjes waarin Brugklas-acteur Niek Roozen uitleg geeft. Zo is je kind klaar voor de toekomst!

Skills en mediawijsheid

Hoe weet je of een bron voor je werkstuk betrouwbaar is? Door de digitalisering is het belangrijk dat je kind op een verstandige manier met internet en sociale media leert omgaan. In het vak 21st century skills gaat je kind aan de slag met het bewust en kritisch leren kijken naar media. Op een leuke manier leert je kind om nepnieuws te herkennen en betrouwbare bronnen te vinden. Ook leert je kind over online ervaringen. Hoe ga ik verstandig om met sociale media? En wie kan mijn berichtje zien als ik het post? In de filmpjes en interactieve quizzen komen vaardigheden als kritisch denken, mediawijsheid, informatie verzamelen en samenwerken aan bod.

Verder oefenen?

Squla (pages)

Gratis zomerboek bij een jaarlidmaatschap!

Meer tips voor 21st century skills: