Image

Deze zomer op niveau met Squla

Scholen zijn druk bezig met het maken van plannen voor het Nationaal Programma Onderwijs (NPO). Squla ondersteunt scholen en leerkrachten biedt daarom ‘De Squla Zomerschool’ aan.

Dat houdt in: 8 weken lang Squla voor thuis, op school of op de camping. Voor alle leerlingen die, deze zomer, extra ondersteuning nodig hebben.

Bewezen effectief

In samenwerking met de Universiteit van Amsterdam is onderzocht wat de effecten zijn van Squla tijdens de zomervakantie op de ‘zomerdip‘.

Kinderen die tijdens de vakantie Squla speelden, hadden 40% minder terugval dan kinderen die dit niet hadden gedaan. Het onderzoek is onlangs gepubliceerd in het International Journal of Educational Research

Wat is Squla?

Squla is een online oefenprogramma voor groep 1 t/m 8 met alle lesstof van school, verpakt in leuke quizzen en games. De oefenstof op Squla sluit aan op de SLO-doelen en is gemaakt door vakspecialisten en onderwijsexperts. Leerlingen kunnen zelfstandig aan de slag met alle schoolvakken.

De Squla Zomerschool

Voor scholen die leerlingen extra willen laten oefenen deze zomer, is er de Squla Zomerschool. Wat houdt dat in?

  • 8 weken lang, altijd en overal, volledige toegang tot Squla
  • Ontvang inzicht en data over het gebruik van Squla door leerlingen
  • Door het stellen van doelen ontwikkel je een persoonlijk inhaalprogramma
  • Ouders die al Squla voor thuis al gebruiken, ontvangen twee maanden gratis bij hun lidmaatschap

Meer informatie nodig?

Vraag dan de informatiefolder aan door je naam en adresgegevens van je school in te vullen. Binnen een paar dagen ontvang je de folder op school!

Image 1

Betrokkenheid centraal

De leerling- en ouderbetrokkenheid wordt gestimuleerd door push notificaties en mails met weekrapporten én tips. De leerkracht kijkt op afstand mee en stuurt bij waar nodig.

Image 1

Persoonlijk inhaalprogramma

Op Squla kun je doelen instellen voor leerlingen op individueel- of klasniveau. Zo oefenen leerlingen gericht met de vakken waar extra ondersteuning nodig is.

Image 1

Voortgangsrapportages

De leerkracht heeft inzicht in de voortgang per leerling en klas. Op aanvraag kan een rapportage op schoolniveau worden gemaakt.

Hoe werkt het?

  • De school meldt zich aan voor de Squla Zomerschool via scholen@squla.nl en geeft daarbij aan hoeveel leerlingen meedoen. We hanteren hier een minimum van 50 leerlingen voor.
  • Deelname aan de Zomerschool kost € 10,- per leerling. U ontvangt een offerte op basis van het aantal deelnemende leerlingen.
  • U geeft akkoord per mail
  • Squla zet de toegang open voor uw school. Leerlingen kunnen 8 weken lang op elk moment oefenen
  • De school kan voor alle leerlingen accounts aanmaken, zo kunnen leerlingen direct van start

Squla Extra programma’s

Voor het nieuwe schooljaar biedt Squla programma’s aan voor gerichte ondersteuning op de domeinen spelling-taal, rekenen-wiskunde en begrijpend lezen.

Lees hier meer over de Squla Extra programma’s