Nieuw op Squla: Checkit!

Pim

Wanneer je lid bent van Squla en in groep 4 t/m 8 zit, dan hebben we iets nieuws voor je: Checkit! Log in, ga naar quizzen en klik op het icoontje met de zaklamp (zie hiernaast). Checkit! staat voor alle bijzondere quizzen van Squla, waarbij je niet specifiek over 1 vak leert maar waarbij meerdere vakken samenkomen of waarbij je kennis over een specifiek thema wordt getest. Nog leuker: de quizzen worden regelmatig vernieuwd!

Squla checkit vakicoon

Check de huidige Checkit!-quizzen:

Nieuwsquiz: test je kennis over de actualiteiten.

Iedere 2 weken staat er een nieuwe nieuwsquiz klaar op Checkit! Deze quiz gaat over de actualiteiten en test of je goed hebt opgelet wat er in het nieuws is geweest. Na 2 weken wordt er een winnaar gekozen uit iedereen die de quiz heeft gemaakt en 4 of 5 van de 5 vragen goed heeft beantwoord. De winnaar krijgt 5000 munten!

Nieuwsbegrip: de bekende methode voor begrijpend lezen op Squla.

Nieuwsbegrip is een populaire schoolmethode om begrijpend lezen te leren. Iedere week maakt Nieuwsbegrip een nieuwe quiz voor Squla. Hierin worden 10 quizvragen gesteld over het onderwerp dat die week in de methode wordt behandeld. Lees meer over de samenwerking tussen Squla en Nieuwsbegrip.

Lentequiz: speciale quiz over dit seizoen.

De naam van de quiz verraadt het thema al: de lente! Wat weet jij allemaal over dit seizoen? De lentequiz is een themaquiz en zal op den duur worden vervangen door een quiz met een nieuw thema.

WNF-quiz: speel de quiz en Squla doneert € 0,50 aan de WNF-actie!

Squla en het Wereld Natuur Fonds zetten zich samen in voor een bedreigde diersoort: de orang-oetan. Hiervoor zijn speciale filmpjes en WNF-quizzen gemaakt, met vragen over de orang-oetan en zijn leefgebied. Voor iedere speler die de quizzen speelt en de filmpjes kijkt, doneert Squla € 0,50 aan de actie ‘Bouw mee aan het orang-oetanbos’. Lees meer over de actie van Squla en WNF, en ook hoe je zelf nóg meer kan doen om de actie te steunen.

4 en 5 mei: leer meer over de herdenking en viering van onze vrijheid.

In 2015 herdenken we de Tweede Wereldoorlog en vieren we dat we 70 jaar vrij zijn. Bekijk het speciale filmpje van de NTR en speel de quiz die Squla in samenwerking met het Nationaal Comité 4 en 5 mei maakte. Weet jij wat herdenken precies betekent? En welke provincie als eerste werd bevrijd?

Squla nieuwsbegrip vakicoon
Squla lentequiz vakicoon
Squla wnf vakicoon

Squla 4/5 mei vakicoon

Speel snel een van de nieuwe Checkit!-quizzen
Log in

Squla (pages)

Van rekenen en taal, tot toetsvragen en themaquizzen. Ga met zekerheid het komende half jaar tegemoet. Nu 6 maanden voor € 50.

Vanaf € 7,95 p/m