Image

Informatie voor intern begeleiders

Als intern begeleider ben jij onmisbaar als ondersteuning voor leerlingen en leerkrachten op school. Hier vind je meer informatie over de methodes die we in de toolkit geïntroduceerd hebben. Wil je onze inspiratiemiddag voor intern begeleiders bijwonen? Of handige materialen downloaden en blogs lezen ter verdieping? Ook daarvoor ben je hier aan het juiste adres. Lees snel verder!

Spellingmethode TaalExtra

Om de onderwijsdoelen op zorgniveau 2 en 3 te bereiken op het gebied van spelling en lezen biedt Squla TaalExtra. In een zorgvuldig opgebouwde methode, gepersonaliseerd per leerling, leren kinderen in kleine stapjes de klank-woordkoppeling, spellingregels en zinsopbouw. TaalExtra is ontwikkeld in samenwerking met dyslexiebehandelaren en biedt alle kinderen die moeite hebben met spelling de mogelijkheid om met extra zorg aan de slag te gaan.

TaalExtra inzetten als intern begeleider?

 • Interventie op zorgniveau 2 en 3 voor kinderen in groep 3 t/m 7
 • Met voormeting voor een gepersonaliseerd advies
 • Bij D en E scores op LVS-toetsen voor spelling en lezen
 • Ontwikkeld in samenwerking met dyslexiebehandelaren Marant, RID en ZIEN in de Klas
 • Online oefeningen gecombineerd met offline hulpmiddelen

Vraag via onderstaand formulier een vrijblijvend proefpakket aan voor jouw school!

Vraag vrijblijvend een TaalExtra proefpakket aan

Bitsbox X Squla

Programmeren is een echte 21 century skill die vrijwel onmisbaar zal zijn op het moment dat kinderen van nu de arbeidsmarkt betreden. Voor alle nieuwsgierige kinderen van 7 t/m 14 jaar, die wel wat uitdaging kunnen gebruiken, is er nu een leuke manier om hen voor te bereiden op deze technologische toekomst!

Het kind leert meer dan alleen een computertaal

Naast dat leren programmeren JavaScript heel praktisch is, bevordert het ook de creatieve en cognitieve ontwikkeling van een kind. Zo leert het kind, via typen op een toetsenbord, niet alleen om te werken met computertaal JavaScript, maar bevordert programmeren ook probleemoplossend denken, het vasthouden van aandacht bij uitdagende taken, creatief denken en rekenkundig inzicht. Een ideale combinatie voor ieder kind dat een extra uitdaging kan gebruiken!

Vergroot je woordenschat met WoordExtra

Een van de belangrijkste onderdelen in het leren van taal is de woordenschat. Een ruime woordenschat helpt je kind om zich beter uit te drukken én anderen beter te begrijpen. Een ruime woordenschat is daardoor niet alleen onmisbaar in het lezen, maar ook in het begrijpen van alle andere lesstof en op sociaal gebied.

WoordExtra oefent met 2000 woorden die kleuters zouden moeten kennen, een woordenlijst ontwikkeld door het Instituut voor Taalonderzoek en Taalonderwijs Anderstaligen.

WoordExtra inzetten als intern begeleider?

 • Geschikt voor kinderen die meer ondersteuning in de vorming van hun woordenschat kunnen gebruiken
 • Kinderen tussen 3 en 6 jaar
 • Kinderen uit taalarme gezinnen of gezinnen met een migratieachtergrond
 • Op wetenschappelijk onderbouwde uitgangspunten gebaseerd
 • Beschikbaar op alle apparaten: desktop, tablet en mobiel

Wil je gratis codes voor thuisaccounts voor WoordExtra aanvragen? Neem via onderstaande knop contact op met onze klantenservice!

Inspiratiemiddag

 • Datum: woensdagmiddag 18 september 2019
 • Tijd: 13.00-17.00 uur
 • Locatie: Squla hoofdkantoor, Rhijnspoorplein 22, Amsterdam
 • Met sprekers en workshop

Woon onze inspiratiemiddag bij

Handige downloads

Op zoek naar materiaal voor de leerlingen? Download gratis onderstaande spelletjes.

Blogs

Bekijk onze blogs voor meer inspiratie en informatie over onze verschillende methoden en hoe zij regulier onderwijs ondersteunen.