Goed voorbereid op vakantie met ‘vreemde talen’ op Squla

Pim

Kinderen leren vanaf nu een basiswoordenschat in Frans, Spaans, Italiaans, Duits en Engels met Squla.

Samenvatting: Vanaf vandaag kunnen kinderen en hun ouders met Squla hun eigen taalkennis verrijken met interactieve taalspelletjes en luisteroefeningen in Frans, Spaans, Italiaans, Duits en Engels.

[22 mei 2017] AMSTERDAM – Squla lanceert vanaf vandaag nieuwe interactieve taalspelletjes en luisteroefeningen in vijf ‘vreemde talen’, bedoeld voor kinderen in het basisonderwijs. Kinderen in groep 4 t/m 8 krijgen hiermee de kans om in de zomervakantie de taal van hun vakantiebestemming te leren en meteen toe te passen. Gekozen is voor de talen Frans, Spaans, Italiaans, Duits en Engels; de talen uit de meest bezochte vakantiebestemmingen van de Nederlander. Op Squla kunnen ze hun basiswoordenschat verrijken met woorden die passen bij de (zomer)vakanties. Er is zoveel mogelijk gebruik gemaakt van een combinatie van afbeeldingen en audio, zodat de betekenis meteen duidelijk is en de juiste uitspraak aangeleerd wordt.

André Haardt, CEO en oprichter van Squla: “Jaarlijks trekken miljoenen Nederlandse gezinnen in de zomer de grens over om vakantie te vieren. De zomermaanden zijn bij uitstek een moment om een vreemde taal te leren. Kinderen pakken een vreemde taal sneller op. Ik zie het ook bij mijn twee eigen kinderen: ze vinden buitenlandse talen erg interessant. Daardoor zijn ze veel meer gemotiveerd om een taal te leren.”

Engels is sinds 1986 een verplicht vak voor groep 7 en 8 in het basisonderwijs. Toch zien veel ouders de voordelen van eerder beginnen met Engels en ook het leren van meerdere talen. Op jonge leeftijd is het nog mogelijk om talen accentloos aan te leren. Daarbij biedt het beheersen van vreemde talen tegenwoordig een groot voordeel in de latere carrière.

Een bijkomend voordeel is dat de dataroamingkosten in de Europese Unie per 1 juni vervallen. Hierdoor wordt het eenvoudiger om overal in Europa de Squla app te gebruiken, onafhankelijk van de locatie. Zo leer je de taal van je vakantieland onderweg naar de vakantiebestemming of op het strand.

Over Squla
Squla is de afgelopen zeven jaar uitgegroeid tot marktleider op het gebied van online lesprogramma’s. Het Nederlandse bedrijf, met 50 medewerkers, laat kinderen spelenderwijs leren en sluit op deze manier goed aan bij de belevingswereld van de basisscholieren. Op dit moment oefenen en spelen ruim 110.000 kinderen gemiddeld 90 minuten per week thuis op Squla. Squla biedt voor scholen een gratis login om ook tijdens schooltijd de les te verrijken met de leuke en leerzame online quizzen en games. 500.000 basisschoolleerlingen maken hier op dit moment gebruik van. Squla is ook actief in de VS, Polen en Frankrijk en heeft in Nederland een samenwerking met Cito B.V.

Informatie voor de pers

Contactpersonen

Tijntje Louwers
Chief Commercial Officer
+31(6)54612946
tijntje@squla.com
@tijntjelouwers

Martijn Baten
Social Media specialist en PR
+31(6)10152946
social@squla.com
@martijnbaten

Bijgevoegde urls

Homepage: https://www.squla.nl/
Proefquizzen: https://www.squla.nl/voorbeelden/talen
Blog: https://www.squla.nl/talen-engels-frans-duits-spaans-italiaans

Bijgevoegde media
Vakantie talen oefenen
Vakantie talen foto 2
Vakantiealen foto 4

Squla (pages)

Ontdek motiverende quizzen en games.
Twijfel je? 14 dagen geldteruggarantie!