Image

TaalExtra Marant

Marant is één van de methodes binnen TaalExtra. De methode is gebaseerd op de behandeling Letterlicht van behandelpraktijk Marant. In de methode vind je leuke online quizzen in het thema ‘planeten’. Alle oefeningen beginnen met een uitlegfilmpje en worden voorgelezen. Ook zijn er online tussentoetsen, geheugensteuntjes en kun je woordjes oefenen met Flitsen.

Image 1

Speel op je eigen niveau

Kies bij elke planeet tussen makkelijke en moeilijke oefeningen.

Image 1

Zelfstandig aan de slag

 Je kind kan zelfstandig alle oefeningen doorlopen en de online dictees maken. 

Image 1

Specifieke feedback per vraag

Bij elke vraag ontvangt je kind feedback over die specifieke spellingregel.

Hoe ziet de methode eruit?

De methode van TaalExtra Marant bestaat uit planeten met missies. Met de instaptoets aan het begin van de methode wordt het startpunt bepaald. In elke missie leert je kind een andere spellingregel. Hierbij kan hij kiezen tussen een makkelijke (één ster) en een moeilijke variant (twee sterren). De missies gaan van passieve naar actieve oefeningen en lopen op in moeilijkheidsgraad. Aan het eind van een missie maakt je kind een online tussentoets. Heeft je kind de missie volbracht, dan mag hij een sticker plakken op de planetenkaart!

Bestel TaalExtra

Vanaf € 8,95 per maand

Gebaseerd op Letterlicht van Marant

TaalExtra Marant is gebaseerd op Letterlicht, ontwikkeld door Marant. Marant is een toonaangevend instituut met jarenlange ervaring in de diagnostiek en behandeling van kinderen met dyslexie. Het team bestaat uit orthopedagogen en GZ-psychologen. Kinderen die door Marant behandeld worden, werken met Letterlicht. Ook onderzoekt Marant samen met de Radboud Universiteit Nijmegen het effect van dyslexiebehandelingen. TaalExtra Marant kan als aanvulling gebruikt worden voor oefening op school en als herhaling. De methode is geen vervanging voor een 1-op-1-dyslexiebehandeling met een orthopedagoog.

Waaruit bestaat het pakket?

Hoewel wij de methode zo leuk mogelijk proberen te maken, kan het voor je kind soms toch even lastig worden. Daarom ontvang je materialen thuis die je kind helpen motiveren. Het pakket bevat een steunkaartenwaaier en een planetenkaart met stickers om de voortgang bij te houden. Heeft je kind een reeks oefeningen afgerond, dan mag hij een sticker plakken. In de steunkaarten staan alle spellingregels en een klankenschema. Handig als geheugensteuntje voor bij de online quizzen en dictees.

Jouw rol als ouder

Bij de TaalExtra-methode van Marant kan je kind zelfstandig aan de slag met de methode. Je kind kan zelf de online tussentoetsen maken, alle oefeningen doorlopen en stickers plakken als een missie is afgerond. Natuurlijk is het altijd goed om af en toe wat quizzen samen met je kind te doen en betrokken te zijn. Als ouder blijf je op de hoogte van de voortgang via rapportmails en in je ouderaccount.

Samenwerking Squla en Marant

Squla en Marant hebben samen de missie om specialistische kennis op het gebied van spelling en taal beschikbaar te stellen voor een groot publiek. We hebben onze krachten gebundeld en een methode ontwikkeld die kinderen op een effectieve en leuke manier helpt bij lezen en spellen. TaalExtra van Marant is gebaseerd op inzichten uit de wetenschap en de praktijk, en sluit aan bij de belevingswereld van kinderen.

Met TaalExtra wordt je kind in kleine stapjes beter in spellen en lezen! Niet tevreden? 30 dagen geld terug garantie!

Vanaf € 8,95 per maand