Demo Squla TaalExtra

TaalExtra is een zorgvuldig opgebouwde methode, gebaseerd op een dyslexie-behandeling. Een team van game-experts, orthopedagogen, designers, videomakers en educatie-specialisten heeft de uitgangspunten van ieder vakgebied samengebracht om zo een motiverende, leerzame en leuke methode te ontwikkelen. Hieronder markeren we belangrijke onderdelen van de methode.

Verschillende vraagtypen

Zowel voor volwassenen als kinderen geldt: variatie in een opdracht maakt het uitdagend en houdt het leuk. Om die reden gebruikt Squla altijd veel verschillende vraagtypen. Hieronder een greep uit de vraagtypen op TaalExtra.

Markeren

TaalExtra vraagtype markeren

Katapult

TaalExtra Katapult

Bubbelprikker

TaalExtra bubbelprikker

Flitsen

TaalExtra

Klik-en-sleep

TaalExtra open vraag

Combinaties

TaalExtra scherm combinaties

Uitgelicht: vraagtype dictee

TaalExtra is opgebouwd uit levels die van passieve opdrachten naar actieve spellingsopdrachten gaan. Ze eindigen allemaal met dictees. In het dictee krijgt je kind directe feedback op een geschreven woord. De computer leest voor “De vrouw heeft een klacht. Schrijf op: klacht”. Als je kind een foutje maakt dan zal de computer eerst alleen een foutmelding en een tip geven. Maakt je kind dan nog een foutje dan zal de vervolgletter gegeven worden. Het dictee kan gemaakt worden met het gewone toetsenbord of met het klankbord.

Bestel direct met 30-dagen-niet-goed-geld-terug-garantie of lees meer over TaalExtra.

Bestel nu Lees meer

Uitlegvideo's

Iedere missie begint met een uitlegvideo. Hierin wordt rustig uitgelegd hoe de spellingregel in de volgende missie werkt. Deze voorbeeld-video gaat over de verlengingsregel p en b.

Ouder-kindpakket TaalExtra

Het ouder-kindpakket is een belangrijk onderdeel van de methode. Jij als ouder bent dat ook. Hoewel wij de methode zo leuk mogelijk proberen te maken, kan het voor je kind soms toch even lastig worden. In het ouder-kind pakket vind je handige materialen die helpen om je kind te motiveren.
  • In de waaier met steunkaarten vind je alle spellingregels die worden behandeld in de methode. Deze kan je kind gebruiken om te spieken tijdens moeilijke opdrachten. Vaak mogen kinderen deze ook op school gebruiken. Overleg hierover met de leerkracht van je kind.
  • De poster met bijbehorende stickers zijn een goede motivatie en bieden inzicht in de voortgang van je kind. Na het uitspelen van een reeks oefeningen mag je kind een sticker plakken op het bijbehorende eiland of planeet op de poster. Hang de poster op een handige plaats, zoals de koelkast.
  • Kies je voor de ZIEN in de Klas-methode, dan ontvang je ook een werkboek met opdrachten. Af en toe krijgt je kind op TaalExtra de melding ‘Deze opdracht vind je in je werkboek’. Het is dan de bedoeling dat je kind de bijbehorende opdracht maakt. In het werkboek staan tevens alle einddictees waarmee je als ouder kan testen of je kind de stof na het maken van alle quizzen beheerst. Kies je voor de Marant-methode, dan worden deze dictees online afgenomen.
pakket marant
pakket zien in de klas

Probeer TaalExtra met de 30-dagen-niet-goed-geld-terug-garantie.

Bestel TaalExtra

De onderwerpen op TaalExtra

In kleine stapjes worden o.a. klank-tekenkoppeling, spellingregels, stappenplannen en het splitsen geoefend.

  • Twee-, drie- en viertekenklanken
  • Fop- en kleefletters
  • Verlengingsregels, bijvoorbeeld cht/-gt, -ngt/-nkt en -au(w)/-ou(w)
  • Weetwoorden ei/ij, au/ou, f/v, z/s
  • Kameleonklanken
  • Verenkelingsregel en verdubbelingsregel
  • Woorden met meervoud 's, trema en th
Het complete overzicht van alle missies en levels vind je hier voor ZIEN in de Klas en hier voor Marant.

Voorleesfunctie

Op TaalExtra worden alle vragen, antwoordmogelijkheden en tips voorgelezen. Dit betekent dat een stemacteur alle teksten heeft ingesproken.

Indien je kind een lidmaatschap op zowel Squla als TaalExtra heeft dan krijgen alle vragen, antwoorden en tips op Squla ook een voorleesfunctie!

Flitsen

Flitsen TaalExtra
Flitsen bevordert de automatisering van de klank-tekenkoppeling en stimuleert het woordbeeld. Er is steeds een klank of woord zichtbaar voor hele korte tijd; de klank of het woord wordt ‘geflitst’. Je kind moet dus snel lezen! Vervolgens zegt je kind het woord hardop. Jij als ouder controleert of je kind het goede woord heeft gezien. Is dit niet het geval dan kun je het woord nog eens oproepen. Is het woord goed dat gaan jullie naar het volgende woord.

Inschrijven nieuwsbrief TaalExtra

Blijf op de hoogte van spellingmethode TaalExtra en ander interessant nieuws rondom spellingproblemen en dyslexie.

In kleine stapjes beter leren lezen en spellen met TaalExtra

Bestel direct met 30-dagen-niet-goed-geld-terug-garantie!

Bestel nu