Squla ondertekent Codepact

Pim

 

 

 
squla ondertekent codepact

 
Squla heeft samen met 16 andere bedrijven het CodePact ondertekend. Het CodePact is een samenwerkingsverband tussen de overheid en het bedrijfsleven en stimuleert kinderen om te leren programmeren. De ambitie is om 400.000 kinderen kennis te laten maken met programmeren en ze daarmee voor te bereiden op de arbeidsmarkt van de toekomst.

Het CodePact

Programmeren wordt steeds belangrijker in de maatschappij. Er is echter een groot gebrek aan mensen die kunnen programmeren. In 2020 wordt een tekort van 900.000 ICT-ers verwacht in Europa. Het gevolg hiervan is dat bedrijven en startups worden geremd in hun groei. Het CodePact stimuleert kinderen om nu al te leren programmeren, zodat ze goed worden voorbereid op de toekomstige arbeidsmarkt. Bedrijven die het CodePact ondertekenen zetten zich onder andere in om alle kinderen de kans te bieden om te leren programmeren en ook om buitenschoolse programmeeractiviteiten te stimuleren.

Scratch!squla scratch spelen

 

Squla erkent het belang van kinderen wegwijs maken in 21e eeuwse vaardigheden. Daarom biedt Squla vanaf augustus de mogelijkheid om te leren programmeren met Scratch. Scratch is een programmeertaal waarmee kinderen zelf online interactieve verhalen, spelletjes en animaties kunnen creëren. Squla is de eerste educatieve-uitgever die programmeren aanbiedt binnen het huidige curriculum voor basisschoolleerlingen in groep 4 tot en met 8. Om een beeld te krijgen van Scratch met Squla is een pinboard te vinden op Pinterest.

Codeweek

Squla ondertekende het CodePact tijdens de aftrap van de Codeweek in Science Center NEMO. Bestuurders, aanjagers van onderwijsinnovatie, politici en beleidsmakers waren aanwezig en bespraken deze ochtend op welke manier kinderen enthousiast gemaakt kunnen worden voor programmeren. Namens Squla ondertekende Tijntje Louwers (Commercieel Directeur) het manifest. Vervolgens was het de beurt aan kinderen om aan de slag te gaan. Zo werden er bijvoorbeeld animaties gebouwd met Scratch!codepact ondertekenen Tot en met 17 oktober zullen er activiteiten plaats vinden om kinderen kennis te laten maken met coderen. Kijk op www.codeweek.nl om te zien welke activiteiten er worden georganiseerd.