Heb je nog vragen?

Wij beantwoorden ze graag. Staat je vraag er niet tussen? Bekijk dan onze uitgebreide FAQ of stuur een bericht naar klantenservice@squla.nl.

TaalExtra is gebaseerd op een behandelmethode die kinderen krijgen wanneer ze een dyslexiediagnose hebben. Deze is ontwikkeld door de orthopedagogen van ZIEN in de Klas. Het is bewezen dat kinderen die zwakker zijn in taal ook baat hebben bij deze methode.

Alle Squla-spellen, quizzen en programma’s sluiten aan bij alle methodes van het Nederlandse basisonderwijs en de SLO-doelen. TaalExtra werkt niet met groepsniveaus, maar sluit aan bij het niveau van je kind. Dat wordt bepaald met een instaptoets, die je kind bij de start maakt. De taal- en spellingregels die kinderen leren bij TaalExtra sluiten natuurlijk aan bij het Nederlandse curriculum.

De methodes verschillen op meerdere vlakken van elkaar. Allereerst is er een verschil in thema’s. TaalExtra van Marant werkt met een planetenthema, TaalExtra van ZIEN in de Klas werkt met een piratenthema. Bij beide methodes ontvang je een stickervel in thema. Nadat een onderdeel is afgerond, kan je kind een sticker plakken (op een eiland of een planeet). Als tweede verschil maakt Marant geen gebruik van kleuren of symbolen voor de verschillende klanken, enkel de benaming. ZIEN in de Klas gebruikt wel kleuren en symbolen en koppelt deze aan de verschillende klanken. Bovendien maakt Marant gebruik van een online toetsenbord met de kleine letters, ZIEN in de Klas niet. Een verschil is ook dat Marant iets lichter is. Bij de methode van ZIEN in de Klas is meer hulp van de ouder nodig. Zo dient de ouder de einddictees af te nemen. Bij Marant werkt het kind zelfstandiger. Bij Marant is alles digitaal, ZIEN in de Klas werkt ook met een werkboek.

De ene methode is niet beter of uitgebreider dan de andere methode, we raden je aan de keuze dus niet alleen hier vanaf te laten hangen. Bespreek vooral met school welke methode het beste bij jouw kind past.

Je kunt TaalExtra spelen op de computer (niet via de app). Je hebt hier alleen internet voor nodig. Onze website functioneert het best op een moderne browser, zoals Google Chrome of Mozilla Firefox.

Alle lidmaatschappen op Squla zijn doorlopende abonnementen, ook die op TaalExtra. Na de contractperiode kun je via je ouderaccount opzeggen met een opzegtermijn van 1 maand.


TaalExtra kan door leden aan hun bestaande account worden toegevoegd. Het vak spelling wordt dan vervangen voor TaalExtra en je kind krijgt bovendien een voorleesfunctie op álle vragen op Squla. Als lid van Squla krijg je extra korting, bestel TaalExtra daarom via je ouderaccount.

TaalExtra is gebaseerd op de dyslexiemethode Leren Lukt, die is ontwikkeld door orthopedagogen. Deze methode is gebaseerd op de meest recente wetenschappelijke inzichten in het behandelen van dyslexie. TaalExtra heeft regelmatig dictees, die jij als ouder afneemt. Hierdoor kun je de vooruitgang van je kind goed zien. Ook zie je via het ouderaccount wat je kind in een week heeft gedaan en wat er goed of slecht ging.

Squla TaalExtra is een methode voor kinderen in groep 3 t/m 8 die moeite hebben met spellen (een E-, D- of C-score op de LVS toetsen). Wordt je kind behandeld voor dyslexie? Dan is het verstandig om te overleggen met de behandelaar. TaalExtra is gebaseerd op een dyslexiebehandeling, maar geen vervanger. De instaptoets bepaalt bij welk onderdeel je kind kan starten.

Indien je binnen 30 dagen na het afsluiten van het lidmaatschap wil opzeggen, dan kun je ons een e-mail sturen of gebruikmaken van het ontbindingsformulier. Zeg je later op, dan loopt je lidmaatschap nog tot het einde van je contractperiode. Daarna is deze maandelijks opzegbaar.

Je kunt ons bereiken via info@squla.nl. We streven ernaar om je e-mail binnen 2 werkdagen te beantwoorden.