Leren rekenen in groep 1

In groep 1 is er nog niet echt sprake van ‘rekenen’, maar meer van ‘tellen’. Veel kleuters kunnen de getallen van 1 tot en met 10 al opnoemen, maar ze weten nog niet wat die woorden nu echt betekenen. Dat komt doordat ze nog geen getalbegrip hebben. Dat wordt ontwikkeld in groep 1. De spellen van Squla zijn ook geheel gericht op de ontwikkeling van het getalbegrip.

Waarom leren kinderen al rekenen in groep 1?

Kinderen leren al rekenen in groep 1 als voorbereiding op groep 2 en 3. Veel jonge kinderen kunnen al tot en met tien tellen, maar anderen hebben van huis uit nog geen tel ervaring. Goed kunnen tellen legt de basis om goed te kunnen rekenen. Om het ontstaan van rekenproblemen in de toekomst te kunnen voorkomen, is het belangrijk dat deze basis wordt gelegd. De spellen van Squla zorgen voor een goede basis en op een leuke manier.

Rekenen in groep 1

Hoe leert mijn kind rekenen?

Je kind leert in groep 1 en 2 rekenen door middel van telrijmpjes, liedjes en bewegingen. Deze bewegingen komen op Squla terug in interactieve games. De nadruk ligt op het kunnen tellen in allerlei situaties. Denk daarbij aan het herkennen van het aantal personen in een groep. Zo komt je kind al een klein beetje in aanraking met het echt .

Wat leert mijn kind in groep 1?

  • Tellen tot en met 10
  • Herkennen van de cijfers 1 tot en met 5
  • Benoemen van de getallen 1 en 2
  • Wat meer of minder, veel of weinig is
  • Of iets erbij of eraf gaat, groter of kleiner is
  • Wat de dikste en dunste is
  • Wat ervoor, er naast of erop betekent
  • Seizoenen en de dagen van de week
  • Aanleren van vormen en kleuren

Rekenen en getalbegrip

Kleuters hebben meestal nog weinig getalbegrip. Ze kennen de woorden wel, maar weten nog niet wat ze betekenen of zetten de namen van getallen in een willekeurige volgorde. Daarom worden klassen vaak ingericht op de belevingswereld van kinderen. Bijvoorbeeld met rekenhoeken, weegschalen en klokken. Leerkrachten leren kinderen dat rekenen en tellen leuk is. Hetzelfde principe wordt gebruikt in de Squla app.

Vanaf groep 3 bieden we quizzen die in samenwerking met Cito zijn ontwikkeld. Zo kan je kind spelenderwijs ervaring opdoen met de vraagstelling uit de toetsen van Cito.

Bestel nu
Squla partners
Squla partners
Squla partners
Squla partners

Speel en leer thuis alle vakken van de basisschool

Tijdelijk met Squla-badhanddoek cadeau bij een jaarlidmaatschap!

Bestel nu