Binnenkort: programmeren voor kinderen

Dé manier om probleemoplossend denken en logica te leren aan kinderen in groep 4 t/m 8. Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Nieuwsbrief

Binnenkort: programmeren voor kinderen

Programmeren is een leuke én nuttige vaardigheid voor kinderen in groep 4 t/m 8. Niet alleen omdat je kind dan heel toffe dingen kan maken – denk aan een eigen app of website -, maar ook omdat je kind leert om probleemoplossend te denken.

Programmeren begint bij logica. Zo leert je kind hoe je een computer instructies moet geven door blokjes op de juiste volgorde te zetten, bijvoorbeeld: zet 3 stapjes naar voren, draai een kwartslag naar links, zet 5 stapjes naar voren.

Hoe verder je kind komt, hoe moeilijker de opdrachten worden. Stap voor stap leert je kind steeds meer écht programmeren in een professionele programmeertaal.

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Schrijf je in voor onze Programmeren-nieuwsbrief en ontvang korting bij de lancering.

Wat houdt de programmeer-methode van Squla in?

Kinderen kunnen al jong beginnen met het leren van de principes van programmeren. Hiermee leren ze namelijk ook logica en creatief probleemoplossend denken, welke belangrijk zijn in alle vakken van de basisschool.

  • Logica - leer begrijpen hoe programmeren in elkaar zit op jonge leeftijd door het spelen van logica-puzzeltjes
  • Succesmomenten - door steeds een dimensie toe te voegen leren kinderen in kleine stapjes en worden ze beloond bij nieuwe successen.
  • Didactische methode - de missies lopen op in moeilijkheidsgraad. Alle missies bestaan uit verschillende levels. De levels gaan van passieve naar actieve opdrachten. De levels worden daardoor steeds moeilijker.
  • Offline en online - een combinatie van online spellen en unplugged activiteiten leert je kind zowel achter de computer als in de wijde wereld hoe programmeren werkt.
  • Creativiteit - programmeren is een waanzinnig creatief vak: je kind bepaalt zélf wat hij of zij maakt en ontdekt zo zijn of haar interesses
  • Uitlegvideo's - loopt je kind vast tijdens het programmeren? Wij leggen op een rustige en leuke manier hoe je kind verder kan.

Lees verder op ons blog

Inschrijven nieuwsbrief programmeren

Blijf op de hoogte van de programmeer-methode en ontvang korting bij de lancering.

De experts achter Squla programmeren

Programmeren wordt ontwikkeld door de game-developers en pedagogen van Squla. De combinatie van beide expertises zorgt voor een leerzame én leuke methode om te leren programmeren. Squla heeft meer dan 8 jaar ervaring op het gebied van gamification van lesstof voor kinderen op de basisschool.