Spelregels Leuk Leren Week 2016

De Leuk Leren Week start op 21 maart om 09.30 uur en loopt tot 24 maart 15.00 uur. Tijdens de Leuk Leren Week kan jouw klas het opnemen tegen andere klassen van hetzelfde groepsniveau, in een poging om zoveel mogelijk XP (punten) te verdienen. De klas die aan het eind van de week de meeste punten binnen het specifieke groepsniveau heeft verdiend, ontvangt mooie prijzen!

De Klassenstrijd

Elke dag kan je maximaal 3x de Klassenstrijd spelen. 2x Speel je de Klassenstrijd in een regulier schoolvak naar keuze en in de derde Klassenstrijd wordt jouw kennis over dieren getest. Let op: hoe sneller je antwoord op de vragen geeft, hoe meer punten je verdient!

Dierenquiz

Elke derde Klassenstrijd van de dag is een dierenquiz. Met deze dierenquiz kun je het dubbele aantal punten verdienen. Je mag deze dierenquiz pas spelen nadat je de andere 2 Klassenstrijden hebt afgerond. Elke dag staat een andere groep dieren centraal:
Maandag: grote roofdieren
Dinsdag: reptielen en amfibieën
Woensdag: planteneters
Donderdag: vissen en vogels
Tip: Bekijk voor het spelen van de dierenquiz alvast het filmpje van de dag.

Filmpje van de dag

Elke dag staat er een nieuw filmpje van de dag online. Dit filmpje duurt 4-5 minuten en geeft meer informatie over de groep dieren die de betreffende dag centraal staat in de dierenquiz. Bekijk de filmpjes en win alvast wat informatie in voordat je start met de dierenquiz.
De filmpjes zijn opgenomen in Dierenpark Amersfoort.

Dobbelen voor nog meer XP!

Heeft jullie klas de Klassenstrijd gewonnen? Gefeliciteerd! Jullie mogen nu met de dobbelsteen gooien om jullie totaal verdiende XP te verhogen. Elke dag wordt de dobbelsteen meer waard. Blijf dus de hele week spelen tijdens de Leuk Leren Week.

Alle Vakken Punten Pakken-bonus van 1000XP

Speel je een vak dat je nog niet eerder hebt gespeeld? Dan krijg je een bonus van 1000XP! Ga dus wijs om met je keuze in welk vak je een nieuwe Klassenstrijdquiz start.

Leuk Leren Week scorebord

Alle verdiende Leuk Leren Week XP worden bijgehouden op het scorebord. Dit scorebord wordt automatisch bijgewerkt.

Quizzen in de normale Squla in de Klas omgeving

De quizzen die gespeeld worden in de ‘normale’ Squla in de Klas omgeving tellen niet mee in het Leuk Leren Week scorebord.

Quizzen gemist?

Je mag enkel de quizzen van 1 dag eerder inhalen. Het is niet toegestaan om bijvoorbeeld op woensdag of donderdag nog quizzen van maandag in te halen.

De uitslag

Op dinsdag 29 maart om 12.00 wordt de definitieve uitslag bekend gemaakt op het Leuk Leren Week platform. Medewerkers van Squla zullen op ‘s ochtends op 29 maart de winnende klassen bezoeken en de prijzen overhandigen.

leuk leren week 2016 logo