Leren Leren Week 2016: een samenvatting

Ryanne

De Leuk Leren Week 2016 zit er weer op. Honderden klassen hebben gestreden in de grootste klassenstrijd van Nederland. 7 klassen kunnen zich dit jaar de slimste klas van Nederland noemen. Zij haalden deze week de meeste punten doordat ze de meeste goede antwoorden in de snelste tijd gaven. In dit blog een samenvatting van deze spannende en leuke week.

De grootste klassenstrijd van Nederland

Ook dit jaar deden er weer honderden klassen mee met de Leuk Leren Week. Iedere dag speelden zij twee leerzame Squla-quizzen en een dierenquiz waarmee ze punten konden verdienen. Deze punten waren gebaseerd op tijd en op het aantal goed beantwoordde quizvragen. De klassen die aan het einde van de week de meeste punten hadden verdiend wonnen de Leuk Leren Week. Op ieder groepsniveau was er een hoofdprijs te vergeven.

De strijd was superspannend dit jaar! Iedere dag stond er weer een andere klas bovenaan. Daarnaast was er nog die onvoorspelbare dobbelsteen die voor verdubbeling van de punten kon zorgen. Pas aan het einde van de week werd duidelijk welke klas nu écht de beste was.

Dolores in Dierenpark Amersfoort

Dolores Leeuwin (bekend van o.a. Het Klokhuis) deed iedere dag verslag vanuit Dierenpark Amersfoort. Van de dierenverzorgers kreeg ze de leukste weetje over de grote roofdieren, reptielen en amfibieën, planteneters en vogels. Wist je dat hyena’s een bowlingbal op kunnen eten? En dat olifanten wel 80 kilo per dag poepen? Alle filmpjes met Dolores vind je terug op Squla’s Youtube-kanaal.
Leuk Leren Week 2016 winnaars

Bedankt voor jullie enthousiasme

Veel klassen hebben deze week vrolijke berichten via Twitter en Facebook gestuurd. Leuk om te zien dat er met zoveel enthousiasme gespeeld werd deze week.Leuk Leren Week 2016 winnaars
Leuk Leren Week 2016 winnaarsLeuk Leren Week 2016 winnaars

Leuk Leren Week-oorkonde

Het belangrijkste is dat je samen met je klas plezier hebt gehad en hebt geleerd. Daarom hebben we voor alle leerlingen die hebben meegedaan deze week een echte Squla Leuk Leren Week oorkonde. Print ‘m voor iedere leerling als bewijs van deelname, enthousiasme en plezier!

En de winnende groepen zijn…

Er kan er natuurlijk maar 1 de winnaars zijn. Nou ja, 7 winnaars in dit geval. Op ieder groepsniveau heeft er namelijk een klas gewonnen. Dit zijn de winnende klassen van de Leuk Leren Week 2016:

  • Groep 1-2 van Basisschool St. Stephanus in Bornerbroek
  • Groep 3 van Generaal van den Boschschool in Willemsoord
  • Groep 4 van OBS de Heuvelschool in Borculo
  • Groep 5 van Basisschool de Hoeksteen in Honselersdijk
  • Groep 6 van Maria Montessorischool in Den Haag
  • Groep 7 van RKBS De Pontus in Etten Leur
  • Groep 8 van Christelijke school de Mozaïek in Delft

De winnende klassen hebben persoonlijk bezoek gehad van Squla. Zij ontvingen allemaal een Leuk Leren Week-bokaal, een prijzenpakket met een Samsung tablet met Tabzoo tablethoes voor in de klas en etui’s en stickervellen voor alle leerlingen. Gefeliciteerd slimmeriken!

Foto’s van de prijsuitreikingenLeuk Leren Week 2016 winnaars
Leuk Leren Week 2016 winnaars
Leuk Leren Week 2016 winnaars
Leuk Leren Week 2016 winnaars
Leuk Leren Week 2016 winnaars
Leuk Leren Week 2016 winnaars
Leuk Leren Week 2016 winnaars
Leuk Leren Week 2016 winnaars
Leuk Leren Week 2016 winnaars
Leuk Leren Week 2016 winnaars